Start Stars Hot News! Snima se film o Freddieju Mercuryju

Snima se film o Freddieju Mercuryju

SHARE

Prošle godine smo saznali da je biografski film o pevaču legendarne grupe Queen u pripremi i da se u glavnoj ulozi treba pojaviti Sacha Baron-Cohen (Borat/Bruno) koji je zbog neverovatne sličnosti s Mercuryjem kao stvoren za ovu ulogu.

Neko vreme nismo mogli da pročitamo gotovo ništa vezano za rediteljski debi Petera Morgana, koji je pre ovog projekata radio isključivo kao producent i scenarista na mnogim filmovima među kojima su i “Poslednji kralj Škotske” i “Frost/Nixon”, ali čini se da se stvari lagano menjaju.

Naime, ako je verovati Brianu Mayu koji je vest nedavno objavio na zvaničnoj stranici grupe, izgleda da je film napokon dobio zeleno svetlo. Scenario je završen, a snimanje bi trebalo da počne do kraja ove godine. Naravno, Cohen će tumačiti Mercuryja, a film bi u bioskopima trebao da se pojavi na jesen iduće godine.

Isto tako, May je dodao i to da se aktivno radi na još jednom filmu koji će se vrteti oko ove kultne grupe. Reč je o jukebox mjuziklu “We Will Rock You” s pesmama Queena kao okosnicom radnje, a za scenario će se pobrinuti Ben Elton koji je napisao i istoimeni mjuzikl iz 2002. Sve u svemu, fanovi britanske rock grupe zaista se imaju čemu radovati jer u oba je slučaja reč o filmovima koji imaju potencijal da postanu ne samo komercijalno uspešni već i vredni gledanja.

OSTAVI KOMENTAR