128
Slavni nisu zaboravili Haiti: Sean Penn selio beskućnike, Shakira najavila gradnju škola

Slavni nisu zaboravili Haiti: Sean Penn selio beskućnike, Shakira najavila gradnju škola

128
SHARE

Slavni i dalje brinu o Haitiju, iako razorena zemlja više nije u središtu medijskog interesa. U obilasku razrušene prestolnice ovog su se vikenda sreli Sean Penn i Shakira. Kolumbijska je pevačica doletela u Port-au-Prince i susrela se sa stotinjak dece na mestu gde planira izgraditi školu Barefoot Haiti. U obilasku kamp naselja smeštenog na golf igralištu gde trenutno boravi oko 50.000 ljudi, susrela se sa Seanom Pennom. Holivudski glumac u sklopu svoje humanitarne organizacije također pokušava pomoći deci na Haitiju.

Penn je stanovnicima kamp naselja pomagao u selidbi, neophodnoj zbog nadolazeće sezone kiša koja redovito uzrokuje poplave i odrone zemlje. Glumac je zasukao rukave i lično pomagao Haićanima u nošenju stvari u novi kamp gde bi trebali biti sigurni od obilnih kiša.

Shakira je u sklopu svoje posete najavila izgradnju škola te rekla da će biti slične onima u Kolumbiji koje je njena zaklada “Pies Descalzos” izgradila za šest hiljada kolumbijske dece i omogućila im obrazovanje, kvalitetnu ishranu i psihološku pomoć. “Mislim da ovde možemo implementirati ono što smo naučili u Kolumbiji, jer ova zemlja sada očajnički treba pomoć”, rekla je pevačica. “Moramo misliti na budućnost ove zemlje i na to kako haićanska deca mogu koristiti svojoj zemlji u budućnosti”, istakla je.

Lepa pevačica nedavno je dobila UN-ovu medalju za rad sa siromašnom decom zbog delovanja njene zaklade i zalaganja za kvalitetno obrazovanje te socijalnu pravdu.

Image Hosting by imagefra.me

4 KOMENTARA

  1. Bas je super.Ove poznate licnosti koje pomazu Haitiju i onima koji su imali nesrece,tipa zemljotresi,cunamiji itd. su stvarno cool,i odlicni ljudi.Trebaju da budu uzori ostaliim u Hollywood-u.

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.