Start Stars Hot News! Samsung u akciji: Pametni telefoni za decu iz SOS sela u Kraljevu

Samsung u akciji: Pametni telefoni za decu iz SOS sela u Kraljevu

SHARE

_DJT7212 Samsung decje selo Kraljevo.

Posle veoma uspešne humanitarne akcije „Hope Relay“, u kojoj je prikupljeno više od 3 miliona dinara donacija za SOS Dečija sela u Kraljevu i Sremskoj Kamenici, kompanija Samsung Electronics nastavila je da pomaže štićenike SOS Dečijih sela u Srbiji.

null

Sa idejom da pruže najširu moguću podršku lokalnoj zajednici predstavnici Samsunga, zajedno sa ambasadorima projekta, vaterpolistom Slobodanom Sorom i glumcem Viktorom Savićem posetili su SOS Dečije selo u Kraljevu i štićenicima ove ustanove poklonili „pametne“ mobilne telefone i fotoaparate. Ovom posetom Samsung je želeo da na zanimljiv, edukativan i zabavan način deci iz SOS Dečijeg sala u Kraljevu dodatno približi mogućnosti novih tehnologija i da im kroz igru pokaže da one ne moraju samo da se koriste za zabavu, već mogu da imaju i edukativnu funkciju. Radionice koje su održali, pomogle su mališanima da što bolje savladaju najsavremeniju tehnologiju i omogućile da koliko-toliko budu u kontaktu sa svim funkcijama koje su zahvaljujući ovoj tehnologiji dostupne, a pre svega funkcijama koje pomažu u obrazovanju ili sticanju novih znanja.

null

„Kada smo prošle godine pokrenuli akciju Hope Relay obećali smo da će ta akcija, barem što se nas u Samsungu tiče, biti samo povod za stalnu brigu o deci iz dečijih SOS sela. Danas smo posetili SOS selo u Kraljevu, jer želimo da ovi mladi ljudi zaista osete da neko brine o njima. Samsung im nije poklonio samo novčana sredstva; Samsung im je poklonio i mogućnost da se upoznaju sa najsavremenijom tehnologijom, a kroz radionice prilagođene najmlađima, koje smo danas održali, doprineli smo da možda baš neko od ovih klinaca jednoga dana postane i naš kolega. Cilj ove posete bio je da deci prenesemo različite veštine kako bi Samsung uređaje koje smo im poklonili koristili kako u svrhe zabave, tako i u edukativne svrhe. Na taj način im pomažemo ne samo da se tehnički opismene, već i da se obrazuju i budu bliži svetu oko sebe,“ rekao nam je Saša Marjanović, direktor marketinga u kompaniji Samsung Electronics, dodajući da „Upravo zbog toga, mi tokom ove godine planiramo i druge edukativne aktivnosti, kao i obuke za štićenike ovih ustanova, za koje se nadamo da će biti uspešne i da će pomoći ovim mladim ljudima da koriste sve prednosti tehnologije u obrazovanju, ali i da jednoga dana budu spremni da to znanje primene.“

null

Nakon što su održali radionice, predstavnici Samsunga su zajedno sa ambasadorima ovog projekta obišli su SOS Dečije selo i, uživajući u ambijentu, razgovarali sa prisutnim štićenicima koji su postavljali različita pitanja u vezi sa uređajima koji su im poklonjeni. Pored vrednih poklona, predstavnici Samsunga su deci, ali i zaposlenima u SOS Dečijem selu, dali i dodatne savete kako da se na najbolji mogući način iskoristi oprema koju su selu donirali u ovoj, ali i prethodnoj akciji.

OSTAVI KOMENTAR