Start Stars Hot News! Sahranjena Amy Winehouse

Sahranjena Amy Winehouse

SHARE

Pogreb Amy Winehouse održan je na groblju Edgwarebury Cemetery u severnom Londonu.

Na poslednji ispraćaj britanske pevačice došao je njen verni saradnik Mark Ronson, Kelly Osbourne, Bryan Adams i Amyn dečko Reg Traviss. Kelly je došla s frizurom u obliku gnezda kakvu je Amy nosila dok je bila živa. Stilista Alex Foden koji je navodno kreirao tu frizuru za Amy takođe je došao na sahranu/

Na privatnom pogrebu okupili su se članovi porodice i bliski prijatelji, dok su fotografi i obožavaoci ostali da stoje ispred groblja. Njen bivši suprug Blake-Civila Fielder nije bio na pogrebu, jer nije dobio dozvolu za izlazak iz zatvora. Pojavili su se i njeni brojni muzički saradnici, poput devojaka koje su joj pevale prateće vokale, članovi benda i njen menadžer.

Iako su roditelji Amy Winehouse govorili kako žele da je pokopaju u skladu sa jevrejskom tradicijom, njeno je telo ipak kremirano što po jevremskom zakonu nije dopušteno. Amy je još za života izrazila želju da želi kremiranje i da se njen pepeo pomeša s pepelom njene bake. Pevačica je bila jako vezana uz svoju baku Cynthiju koja je umrla pre pet godina od raka pluća i čak je imala tetovažu na ruci koja ju je podsećala na nju. Nakon kremacije, njena se porodica okupila u obližnjoj sinagogi. “Kremacija je deo porodične tradicije”, pojasnio je portparol porodice Winehouse.

OSTAVI KOMENTAR