Start Stars Hot News! Sa lektirom u novu sezonu!

Sa lektirom u novu sezonu!

SHARE

Oktobar je mesec kada se većina pozorišta budi iz svog letnjeg sna i otvara vrata svojoj publici. Pozorište DADOV vredno nastavlja sa radom, pružajući najmlađoj publici šansu da zakorače u magični svet pozorišta.

null

DADOV kao jedinstvena institucija na kulturnoj mapi Beograda obraća se specifičnoj publici – osnovcima i srednjoškolcima, za koje je repertoar “odraslih” pozorišnih kuća i dalje nerazumljiv i nezanimljiv.
Ovogodišnja repertoarska politika predstavlja adaptaciju školske lektire. U vremenu kad su deca okrenuta internetu, ne žele ili nemaju naviku čitanja, Dadov ih svojim predstavama upoznaje sa književnim blagom i nekim divnim,ali nepravedno zapostavljenim piscima (predstave: Dečaci Pavlove ulice, Orkestar Titanik, Garavi Sokak…)

Po romanu “Hajduci” Branislava Nušića, priprema se nova pozorišna produkcija u kojoj će mnogo mladih dadovaca imati šansu da po prvi put zaigra na redovnom repertoaru pozorišta. Ovogodišnjim konceptom želimo da probudimo želju za literaturom i književnošcu koja na žalost polako zamire kod mlađih generacija.

Više informacija na
http://dadov.rs/predstave/
http://www.facebook.com/pozoriste.dadov
https://twitter.com/pozoristeDADOV

OSTAVI KOMENTAR