Start Stars Hot News! Rihanni urednica poručila da je “niggabitch” bila šala, ona joj odgovorila psovkom

Rihanni urednica poručila da je “niggabitch” bila šala, ona joj odgovorila psovkom

SHARE

Razjašnjen je nesporazum oko Rihanninog besnog unosa zbog rasizma na njen Twitter profil. Lepa pevačica s Barbadosa je pre par dana objavila da je zasuta rasističkim uvredama.

Dok je većina medija to povezala s njenim trenutnim gostovanjem u Portugalu, situacija se juče razjasnila. Rihannu je uvredio članak u holandskom časopisu Jackie.

Ovaj  ženski časopis objavio je članak s Rihanninom fotografijom u kojem je korišćen i izraz “niggabitch” tj. “crnačka kuja”. Mesečnik je zgranuo čitaoce, kao i samu Rihannu koja je reagovala na svom Twitter profilu i izrazila bes zbog rasizma. Urednica časopisa Eva Hoeke oglasila se na zvaničnim profilima društvenih mreža časopisa Jackie i objasnila da je izraz novinara koji je pisao članak bio samo loša šala: “Iako autor nije mislio ništa loše i članak je bio samo šala – malo je reći da se radi o lošoj šali, dogodila se omaška u mom obavljanju uredničkog posla. Glupo, bolno i loše za sve uključene”.

“Nadam se da svi znate da iza tih reči nije bilo rasističkih motiva. Naivno sam mislila da je ovakva upotreba slenga prihvatljiva. Te reči stalno slušate na TV-u, pa vam se malo pobrka ideja oko toga šta je normalno. Ali nikakve zle misli nije bilo iza toga”, objasnila je urednica u izjavi koja nije bila niti izvinjenje niti prihvatljivo objašnjenje.

Rihanna je na ovo mlako polu-izvinjenje reagovala jednako besno: “Nadam se da znate da čitate engleski, jer je vaš časopis jadan prikaz evolucije ljudskih prava. Smatram da nemate osnovnu kulturu i da nemate poštovanja i da ste krajnje očajni. Ostali ste bez legitimnih, civilizovanih informacija za objavljivanje. Postoji barem 1000 Holanđanki koje bi volele da im se primeti doprinos vašoj zemlji i pokloni medijski prostor u tom časopisu. Umesto toga, vi ste odabrali da objavite uvredu za celu jednu rasu! To je vaš doprinos ovom svetu! Spojili ste dve reči s namerom ponižavanja i uvrede… `CRNAČKA KUJA`?!… E pa s dužnim poštovanjem, u ime moje rase, uputiću i ja vama dve reči: J*BITE SE!!!”

Evi Hoeke je ova greška presudila i bila je prisiljena da podnese ostavku na mesto urednice časopisa kojeg je uređivala osam godina, prenose američki mediji.

OSTAVI KOMENTAR