341
Rihanna sudskim putem traži zabranu prodaje majica sa njenim likom

Rihanna sudskim putem traži zabranu prodaje majica sa njenim likom

341
SHARE

rihanna

Strani mediji pišu da Rihanna planira da tuži modni brend “Topshop” zato što prodaju majice sa njenim likom, bez njene dozvole.

Naime, pevačica je unajmila tim advokata koji će podneti tužbu protiv vlasnika ovog brenda Sir Phillipa Greena kako bi prestali da prodaju majice sa pevačicinim likom, koje su inače veoma tražene, i dobili odštetu od tri miliona funti. Rihanna navodno još od marta pokušava da spreči prodaju ovih majica, a pošto u tome nije uspela, odlučila je da pokuša da to uradi pravnim putem. “Najviše ju je uvredilo jer su joj rekli da ih nije briga i da če nastaviti sa prodajom”, rekao je izvor za New York Times. U Velikoj Britaniji, gde je sedište ove modne kompanije, prava umetnika na fotografije nisu zaštićena, pa tako kompanija može da otkupi fotografije od fotografa, a ne mora da plaća naknadu samom umetniku. “Iako britanski zakoni ne štite umetnika, ona je odlučila da ipak tuži Topshop. Već je potrošila oko milion dolara pokušavajući da se dogovori sa njima. Ona kaže da je to stvar principa i želi da im pokaže da ne mogu da se šale sa njom. Oni iskorišćavaju umetnike i to što rade je pogrešno”, dodao je izvor. Mnoge je najava tužbe iznenadila, pošto je poznato da je Rihanna u dobrim odnosima sa Sir Phillipom i njegovom kćerkom Chloe, sa kojima je viđena kako provodi božićne praznike na Barbadosu 2010. godine. Tada se šuškalo da će za Topshop da kreira svoju modnu kolekciju, ali je ona umesto toga odlučila da sarađuje sa brendom River Island, Topshopovim konkurentima. “Ovaj problem se tiče majica koje smo nabavili od nezavisnog dobavljača. Svesni smo da je ovaj predmet u sudskom postupku i zato nije prikladno da komentarišemo”, izjavio je portparol modnog brenda.

IZVOR: Life Content

16 KOMENTARA

 1. Ljudi kako ne shvatate, ona hoce da ih tuzi jer ona nista od toga ne zaradjuje, a ipak je njena slika na majicama.

 2. Anastasija (Pretty Little Liars) KAKO ne zaradjuje nista kada oni samo prodaju
  njene majce i tako zaradjuje! NE KONTAM! ♥

 3. @Ena pa zato ih i tuzi. 
  Boze kako ovde ima glupih ljudi. Oni prodaju majice sa njenim likom koje kupuju njeni fanovi i zaradjuju na tome bogatstvo od koga ni dinar ne ide njoj. Bukvalno je iskoriscavaju, zaradjuju preko nje. Naravno da ce da ih tuzi.

 4. O bože, nekima treba da se i oboji, ne samo nacrta. Ljudi, ovi prodaju majice sa njenom slikom. Ne traže njenu dozvolu, a uzimaju brdo para.
  Po pravilu bi trebalo da traže dozvolu od nje, jer ne mogu oni kako im se prohte da ljude stavljaju na majice i zaradjuju pare.
  Kontate, da obojim ili možete ovako da shvatite?

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.