Start Stars Hot News! Rekorder: Keith Richards je 1973. dobio 25 optužnica zbog droge i oružja

Rekorder: Keith Richards je 1973. dobio 25 optužnica zbog droge i oružja

SHARE

Nakon gotovo 40 godina, tajna Keitha Richardsa javno je objavljena. Naime, slavni muzičar iz grupe The Rolling Stones 1973. godine uhapšen je zbog posedovanja i konzumiranja droge, a policijski zapisnici tokom ove nedelje objavljeni su u javnom arhivu Velike Britanije.

Nakon što je policija 1973. godine pretresla njegovu kuću u Londonu, platio je kaznu od tek 250 funti, a prema dokazima koji su tamo prikupljeni mogao je da dobije čak 25 optužnica! Iako je muzičar jako dugo tvrdio kako su mu policajci smestili te dokaze, prema izveštaju je objavljeno kako su u domu pronašli marihuanu, heroin, Mandrax, revolver, sačmaru i 110 metaka, ali je prilikom pretresa Keith rekao kako sve to pripada Marshallu Chessu, sinu osnivača legendarnog Chess Recordsa koji je osim Rolling Stonesa proslavio i Ettu James, Muddyja Waltera i Little Richarda.

“Ovo nema ništa s nama. Marshall iznajmljuje ovu kuću, mi smo ovde došli sinoć”, tvrdio je Keith. Ali, isti dan pokušao je da sakrije spaljene kašika na kojima su podgrejavali heroin. Kasnije je rekao kako je sačmaru kupio jedan od pomagača u bendu jer im je trebala za snimanje na Jamajci. Prema pisanju britanskih medija, nagađa se kako je sve zataškano upravo zato jer se tada radilo o “velikim facama”.

OSTAVI KOMENTAR