Start Stars Hot News! Red Hot Chilli Peppers izbacili prvi singl za novi album

Red Hot Chilli Peppers izbacili prvi singl za novi album

SHARE

Grupa Red Hot Chilli Peppers krenula je sa snimanjem novog albuma, a ove nedelje objavili su i prvi singl “The Adventures Of Rain Dance Maggie”.

[youtube H8QoB3sifzw]

Već prvom pesmom privukli su veliko interesovanje javnosti, a njihovi dugogodišnji obožavaoci tvrde kako je pesma esencija rada grupe kroz sva prošla dela. Stoga ni ne čudi kako s nestrpljenjem očekuju novi album “I’m With You” nakon “Stadium Arcadium” koji je izašao pre pet godina.

Momci su tokom jednog intervjua na pitanje koliko će se pesama naći na novom izdanju izjavili kako još ne znaju jer je Flea napisao čak 70 pesama. “Napisali smo 70 pesama, ali nećemo na album stavljati samo one najbolje nego one koje nas ispunjavaju. Niti jedna pesma neće ličiti na neku drugu koja će se naći na albumu pa tako ni ovaj singl koji smo izdali zaista ne može ništa da otkrije o celom projektu”, izjavili su momci iz grupe. Bend koji postoji još od 1983. godine do sada je izdao albume: “The Red Hot Chili Peppers”, “Freaky Styley”, “The Uplift Mofo Party Plan”, “Mother’s Milk”, “Blood Sugar Sex Magik”, “One Hot Minute”, “Californication”, “By The Way” i “Stadium Arcadium”.

Iako je album “Californication” postigao najveći komercijalni uspeh, kao najbolji album grupe prema kritici najčešće je “Blood Sugar Sex Magik” dok je “Stadium Arcadium” podelio publiku i kritičare pomalo netipičnim melanholičnim zvukom. Zanimljivo je i kako na novom albumu nema Johna Frusciantea koji radi na samostalnom albumu, a u grupi ga je još 2009. na koncertima zamenio mladi Josh Klinghoffer.

OSTAVI KOMENTAR