638
Preminula Elizabeth Taylor

Preminula Elizabeth Taylor

638
SHARE

Slavna glumica Elizabeth Taylor preminula je u 80. godini života.

Vest o smrti prvo je potvrdila njena portparolka, a potom se njen sin Michael Wilding oglasio saopštenjem u kojem se navodi: “Uvek ćemo biti inspirisani njenim trajnim i neizmernim doprinosom svetu”.

Podsetimo, 79-godišnja Taylor je već dugo imala teške zdravstvene probleme. Pre dva meseca hospitalizovana je u losanđeleskom medicinskom centru Cedars-Sinai upravo zbog kongestivnog zatajenja srca – stanja u kojem srce ne pumpa dovoljno krvi i kiseonika u druge organe.

Elizabeth Taylor, poznata i pod nadimkom Liz, rođena je 27. februara 1932. godine u Velikoj Britaniji, u Hampsteadu. Od dečje zvijezde izrasla je u jednu od najtalentovanijih, najlepših i najvećih glumica holivudskog “zlatnog doba”. Američki filmski institut stavio ju je na sedmo mesto svoje liste ženskih glumačkih legendi.

Jedna od njenih prvih uloga je ona u filmu “Lassie” 1943. godine. U karijeri je osvojila dva Oskara za najbolju glumicu (prvi put 1960. godine za “Butterfield 8″, a drugi put 1966. godine za “Ko se boji Virginije Woolf”). Za zlatni kip je bila nominovana još četiri puta.

Među neke od njenih najpoznatijih uloga spadaju i one u filmovima “Kleopatra”, “Mačka na usijanom limenom krovu”, “Blue Bird”, “Mala noćna muzika”, “Doktor Faust”, “Ivanhoe”, “Quo Vadis”, “Raintree County”,  i brojne druge.

[youtube a_JIkRylEzc]

Elizabeth Taylor bila je i bliska prijateljica Michaela Jacksona, a on joj je svojvremeno posvetio prelepu baladu Liberian Girl.
Taylor se udavala čak osam puta, ali je imala sedmoricu muževa. Uz četvoro dece, iza Taylor je ostalo i desetoro unuka. Po prvi put je baka postala 1971. godine, kad joj je bilo 39 godina.

15 KOMENTARA

  1. NE MOGU DA WERUJEM DA JE PREMINULA. . . to je tako strasno, tako dobra zena, zawolela sam je zbog majkla jer su se neizmerno wolelí. . . pociwaj u miru Liz. . .

  2. Da li ti uopste znas ko je ona. . . kako mozes tako ,,dosta joj je,, pa nije ona ziwotinja. . . to se zowe bezosecajnost. . .

  3. Jao, bre, zar i ovde. . . :( Danas na radiju milion puta to rekli i ja se milion puta rasplakala u busu! :( A da bude još gore. . . Čim se setim nje, setim se i Majkla i 25. juna 2009. i onda mi bilo još gore. 

  4. I OVO NIJE NA HOT NEWS!?O.M.G VEC NA KRAJU?KAKVA DISKRIMINACIJA!
    VOLIM SELENU ALI DA LI JE BITNIJI JASTUK OD ZIVOTA?

  5. Jako mi je zao :((

    A zao mi je i kretena koji su culi za nju samo zbog Michaela Jacksona. Kao da nije imala druge vrednosti u svom zivotu. Jackson je bio samo jedna osoba. Imala je i drugih prijatelja. Mislim, zao mi je sto je i on umro, naravno, ali mnogi su culi za njega tek kad je umro i tek tad su poceli da slusaju njegove pesme, sto je zalosno. -.-

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.