168
Potpuna dominacija pop muzike: među 10 najprodavanijih albuma nema niti jednog rok...

Potpuna dominacija pop muzike: među 10 najprodavanijih albuma nema niti jednog rok albuma

168
SHARE

Nakon dugih sedam godina, pop albumi su nadmašili rok albume, makar u prodaji. Da je to tačno, govore i zvanične statistike koje je objavila kompanija za istraživanje tržišta Official Charts Company.

Prema njihovim rezultatima, deset najprodavanijih albuma u 2010. godini bili su pop, a listama su vladale Adele i Jessie J dok su pop albumi u ukupnoj prodaji uzeli udeo od 33,6 posto. Prodaja rok albuma pala je s 31,2 posto na 29.4 posto i to uprkos novom albumu slavnog Coldplaya “Mylo Xylito” i solo albuma Noela Gallaghera iz nekad sjajnih Oasisa.

14 KOMENTARA

  1. Pa kad je pop zeshce Mainstream a ima puno malih glupacha koje slushaju Dzibera, Slut Cyrus i Salamu Govnez i josh puno teen govanca ! Ali Jessie J i Adele su stvarno talentovane i prelepo pevaju! Zasluzuju da im albumi budu najprodavaniji :D

  2. Ja iskreno veoma malo slusam rok muziku,ali smatram da je to najkvalitetnija muzika i muzika koja vecno traje.Cestitke Adele i Jessie J! :)

  3. e, @Wow, shut up. Miley nije ”slut”! Slazem se da su Adele i jessie J najbolje, ali ovdje ima fanova of Miley, Selena i Justina (sel i justina lobodno vrijedjaj,ionako ih mrzim, ali miley NEMA SEME).

  4. @Jowan96 Pa kada je otpevala cover Smells Like Teen Spirit od Nirvane  smucila  mi se. Ona dobro peva npr The Climb nije losha pesma ali meni se ona licno ne svidja :P PS. IDGAF 

  5. Zar ne vidis da je ovo TEEN PORTAL a ne BABSKI PORTAL?! i da,svojim komentarom si uvredila JUSTINA BIEBER a to ne moze da prodje nekaznjeno! ps. nepismena si do zla boga!

  6. @ msm ono mirijewo Oh izvini… Tvoj komentar me tako nasmejao…. Jadna si ti ako slushash Justin Biebera…. I BTW Nirvana nije babski bend…. Oni su legende! 

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.