Start Stars Hot News! Počinje emitovanje TV serije “Montevideo, Bog te video”

Počinje emitovanje TV serije “Montevideo, Bog te video”

SHARE

TV serija “Montevideo, Bog te video” reditelja Dragana Bjelogrlića, rađena u produkciji firme Intermedia Network će početi da se prikazuje u periodu januar/februar 2012.

Već prvog dana Nove godine, premijerno na prvom programu RTS-a biće emitovan film “Montevideo, Bog te video” koji je tokom 2011. godine u domaće bioskope doveo preko pola miliona gledalaca.

Romantičnu fudbalsku priču iz 1930. godine, čija je glavna tema formiranje državne reprezentacije i njen uspeh na Prvom svetskom prvenstvu u fudbalu u Montevideu, gledaoci će imati prilike da prate na malim ekranima u proširenoj verziji od 24 epizode u dve sezone.

U serijskoj verziji sage o fudbalskim junacima iz 1930. ćemo gledati mnoge scene kojih nema na filmu. U seriji se pojavljuju i novi glumci koje nismo gledali na filmu kao što su Tanja Bošković, Igor Đorđević, Milovan Filipović u ulozi Miloša Crnjanskog, kao i specijalni gost Miroslav Ćiro Blažević. Dragan Petrović Pele, Branka Pujić, Marko Nikolić, Gordana Đurđević, Marko Živić, Bojan Dimitrijević ili mlade dame Mihaela Stamenković i Anja Alač jesu glumaci čije su uloge znatno proširene u igranoj seriji.

Prve epizode TV serije nas upoznaju sa glavnim junacima i njihovim životima, kao i prilikama u Beogradu tridesetih godina XX veka, fudbalskim utakmicama u gradu, sukobima unutar fudbalske organizacije i pripremama za odlazak na Prvi Mondijal u glavni grad Urugvaja, Montevideo. Ostale epizode govore o putovanju u Montevideo i mnogim komičnim dogodovštinama sa ove velike avanture. Poslednje epizode svedoče o tri utakmice na Prvenstvu i osvajanju trećeg mesta naših reprezentativaca, kao i o njihovom trijumfalnom povratku u Beograd.

Glavne uloge u TV seriji “Montevideo, Bog te video” tumače: Miloš Biković, Petar Strugar, Danina Jeftić, Nina Janković, Predrag Vasić, Vojin Ćetković, Nebojša Ilić, Nikola Đuričko, Viktor Savić.

Film i igrana serija “Montevideo, Bog te video” su rađeni u produkciji firme Intermedia Network, režija je poverena Draganu Bjelogrliću, a scenario je pisao Srđan Dragojević uz asistenciju Ranka Božića. Scenario za film i TV seriju „Montevideo, Bog te video“ je inspirisan knjigom našeg poznatog sportskog novinara Vladimira Stankovića u kojoj je on opisao istinite događaje u vezi sa učešćem naše reprezentacije na prvom Svetskom prvenstvu u glavnom gradu Urugvaja.

OSTAVI KOMENTAR