1210
Počinje emitovanje TV serije “Montevideo, Bog te video”

Počinje emitovanje TV serije “Montevideo, Bog te video”

1210
SHARE

TV serija “Montevideo, Bog te video” reditelja Dragana Bjelogrlića, rađena u produkciji firme Intermedia Network će početi da se prikazuje u periodu januar/februar 2012.

Već prvog dana Nove godine, premijerno na prvom programu RTS-a biće emitovan film “Montevideo, Bog te video” koji je tokom 2011. godine u domaće bioskope doveo preko pola miliona gledalaca.

Romantičnu fudbalsku priču iz 1930. godine, čija je glavna tema formiranje državne reprezentacije i njen uspeh na Prvom svetskom prvenstvu u fudbalu u Montevideu, gledaoci će imati prilike da prate na malim ekranima u proširenoj verziji od 24 epizode u dve sezone.

U serijskoj verziji sage o fudbalskim junacima iz 1930. ćemo gledati mnoge scene kojih nema na filmu. U seriji se pojavljuju i novi glumci koje nismo gledali na filmu kao što su Tanja Bošković, Igor Đorđević, Milovan Filipović u ulozi Miloša Crnjanskog, kao i specijalni gost Miroslav Ćiro Blažević. Dragan Petrović Pele, Branka Pujić, Marko Nikolić, Gordana Đurđević, Marko Živić, Bojan Dimitrijević ili mlade dame Mihaela Stamenković i Anja Alač jesu glumaci čije su uloge znatno proširene u igranoj seriji.

Prve epizode TV serije nas upoznaju sa glavnim junacima i njihovim životima, kao i prilikama u Beogradu tridesetih godina XX veka, fudbalskim utakmicama u gradu, sukobima unutar fudbalske organizacije i pripremama za odlazak na Prvi Mondijal u glavni grad Urugvaja, Montevideo. Ostale epizode govore o putovanju u Montevideo i mnogim komičnim dogodovštinama sa ove velike avanture. Poslednje epizode svedoče o tri utakmice na Prvenstvu i osvajanju trećeg mesta naših reprezentativaca, kao i o njihovom trijumfalnom povratku u Beograd.

Glavne uloge u TV seriji “Montevideo, Bog te video” tumače: Miloš Biković, Petar Strugar, Danina Jeftić, Nina Janković, Predrag Vasić, Vojin Ćetković, Nebojša Ilić, Nikola Đuričko, Viktor Savić.

Film i igrana serija “Montevideo, Bog te video” su rađeni u produkciji firme Intermedia Network, režija je poverena Draganu Bjelogrliću, a scenario je pisao Srđan Dragojević uz asistenciju Ranka Božića. Scenario za film i TV seriju „Montevideo, Bog te video“ je inspirisan knjigom našeg poznatog sportskog novinara Vladimira Stankovića u kojoj je on opisao istinite događaje u vezi sa učešćem naše reprezentacije na prvom Svetskom prvenstvu u glavnom gradu Urugvaja.

6 KOMENTARA

  1. Igraju: Miloš Biković kao Aleksandar Tirnanić Tirke, Petar Strugar kao Blagoje Marjanović, Predrag Vasić kao mali Stanoje, Milutin Karadžić kao Rajko, Branimir Brstina kao Bogdan, Nina Janković kao Valerija, Danina Jeftić kao Rosa, Nebojša Ilić kao Boško Simonović, Vojin Ćetković kao Mihailo Andrejević, Viktor Savić kao Milutin Ivković, Nikola Đuričko kao Živković, Gordana Đurđević-Dimić kao Rajna, Tirketova majka, Sergej Trifunović kao Anđelko Komatina, Srđan Todorović kao Bora Jovanović, novinar „Politike“, Slobodan Ninković kao Đorđe Kustudić, novinar „Pravde“, Anita Mančić kao Đurđa, Rajkova žena, Andrija Kuzmanović kao Milovan Jakšić Jakša, Ivan Zekić kao Ivica Bek, Aleksandar Radojičić kao Mikica Arsenijević Balerina, Nenad Heraković kao Dragoslav Mihajlović Vampir, Uroš Jovčić kao Đorđe Vujadinović Nosonja, Milan Nikitović kao Branislav Sekulić, Rade Ćosić kao Teofilo Spasojević, Bojan Krivokapić kao Momčilo Đokić Gusar, Aleksandar Filiminović kao Ljubiša Stefanović Leo, Мarko Nikolić kao Atanas Božić, Dragan Petrović kao Fridrih Pols, Tamara Dragićević kao Eli Pols, Darko Tomović kao Danilo Stefanović, Boris Komnenić kao Janko Šafarik, Srđan Timarov kao Kosta Hadži, Marko Živić kao Isak Branislav Lečić kao Kralj Aleksandar I Karađorđević, Aleksandar Srećković kao Radomir Rada Pašić, Danijel Sič kao Dobrosav, Bojan Dimitrijević kao Stanislav, Bojan Žirović kao Anarhista Antić, Hrvoje Kečkeš kao Josip Riboli, Nikola Ristanovski kao Bugarski funkcioner, Enis Bešlagić kao krojač Mane, Anja Alač kao hazenašica Brankica, Milovan Filipović kao Miloš Crnjanski, Igor Đorđević kao Mustafa Golubić i mnogi drugi 

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.