Start Stars Hot News! Pevač Irona Maidena dobio počasni muzički doktorat

Pevač Irona Maidena dobio počasni muzički doktorat

SHARE

Bruce Dickinson pevač je poznate hevi metal grupe Iron Maiden. Zbog njegovog doprinosa muzici Queen Mary University iz Londona dodelio mu je počasni muzički doktorat.

Zanimljivo je kako je Bruce upravo tamo studirao istoriji ’70-ih godina, ali je puno puta isticao kako mu je taj fakultet bio samo paravan da se može baviti onim što obožava, a to je muzika. Bruce se ipak svom fakultetu zahvalio na počasnom doktoratu.

Bend Iron Maiden osnovan je 1975. godine u Londonu, a tokom karijere snimili su čak 36 albuma od čega je 15 studijskih albuma, 11 albuma snimljenih uživo, 4 kratke ploče i 6 albuma kompilacija.

Opšte je poznato i da su se na bend okomile brojne hrišćanske zajednice nakon što su 1982. godine izdali album “The Number of the Beast” i bend prozvali satanističkim i nesvetim. Iz istih razloga im je 1990. godine zabranjeno da sviraju u Čileu iako je bend već nekoliko puta isticao da nemaju nikakve veze s okultnim kao ni njihov album i da je inspiracija za njega došla iz noćne more koju je Steve Harris imao.

OSTAVI KOMENTAR