Start Stars Hot News! Objavljen spisak zemalja učesnica sledeće Evrovizije

Objavljen spisak zemalja učesnica sledeće Evrovizije

SHARE

Objavljen je konačni popis zemalja koje će učestovati na sledećem, 56. po redu Evrosongu, objavljeno je na njihovoj stranici. Nakon pauziranja, na to muzičko takmičenje vraćaju se Austrija, Italija, Mađarska i San Marino. Iako je Slovačka pre nekoliko meseci objavila da odustaje od takmičenja, čini se da se predomislila i da će i u 2011. godini biti u konkurenciji.

Kada se sve sabere, na sledećem Evrosongu učestvovaće ukupno 43 zemlje, baš kao i na takmičenju održanom 2008. godine u Beogradu, a ta brojka još uvek drži rekord. Žreb koji odlučuje o rasporedu nastupa u polufinalima održaće se 17. januara, a u svakom polufinalu nastupiće po 19 predstavnika. Žreb kojim će se odlučiti o konačnom redosledu nastupanja će biti objavljen 14. aprila.

Zemlje koje će ove godine nastupiti su: Albanija, Jermenija, Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Kipar, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Gruzija, Grčka, Hrvatska, Irska, Island, Italija, Izrael, Letonija, Litvanija, Mađarska, Makedonija, Malta, Moldavija, Holandija, Nemačka, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunija, Rusija, San Marino, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska, Švajcarska, Turska, Ukrajina i Ujedinjeno Kraljevstvo.

OSTAVI KOMENTAR