Start Stars Hot News! Novi problemi za “Hangover 2”

Novi problemi za “Hangover 2”

SHARE

Problemi oko nastavka hit komedije “Hangover 2” ne prestaju, a u ovom trenutku već se postavlja i pitanje radi li se o stvarnim problemima ili najobičnijoj promociji.

Krenulo je s problematičnim foršpanom, nastavilo se trovanjem hranom, a najnovija je prepreka majstor tetovaža S. Victor Whitmill koji sudskim putem pokušava da zaustavi bioskopsku premijeru.

Naime, Whitmill je autor prepoznatljive tetovaže koja se nalazi na licu boksera Mikea Tysona koji se pojavio u prvom delu filma, a Warner Bros. je bez autorovog dopuštenja odlučio da smesti istu tetovažu na lice glumca Eda Helmsa. Naravno, autorska prava pripadaju Whitmillu što je ugovoreno i u vreme snimanja prvog dela, a isti je ugovor potpisao i Mike Tyson. Međutim, u najavi je vidljivo da glumac Ed Helms nosi istu tetovažu na istom mestu, a tetovirani se Helms nalazi i na svim plakatima.

Upoznati sa situacijom tvrde da bi se Warner mogao izvući jer tetovaža je delimično promenjena (uglovi su ravni), a i korišćena je kao parodija što bi ih moglo osloboditi krivice. U slučaju da u tome ne uspeju, moraće se nagoditi ne bi li film u bioskope pustili do predviđenog datuma, a svima je jasno da je upravo to i bila prvobitna namera Whitmilla.

Ovaj bi propust mogao koštati Warner Bros., ali ako u obzir uzmemo očekivane rezultate na bioskopskim blagajnama i često pojavljivanje “Hangovera” u medijima, čak i u slučaju da u nagodbi izgube nekoliko miliona dolara, taj ih gubitak neće znatno oštetiti.

OSTAVI KOMENTAR