Start Stars Hot News! Nole je prvi reket sveta!!!

Nole je prvi reket sveta!!!

SHARE

Najbolji srpski teniser ne samo da je ostvario svoj prvi plasman u finale Vimbldona nego je pritom konačno došao do prve pozicije na ATP listi.

Pre samo 5-6 godina prilično malobrojni ljubitelji tenisa u Srbiji na domaćim televizijama nisu imali priliku da vide čak ni najvažnije mečeve, a čak je i plasman nekog našeg igrača među 50 najboljih na svetu delovao verovatno koliko i osvajanje titule svetskog prvensta u fudbalu. Ipak, Novak je učinio nezamislivo – svake godine je napredovao i ekspresno dogurao do treće pozicije, samo iza neprikosnovenog Federera i Nadala. Od osvajanja Dejvis kupa u decembru, vidljivo je da je Nole otišao korak dalje – njegova igra dostigla je neverovatan nivo, pa je svoj prvi  i za sad jedini poraz doživeo tek u polufinalu Roland Garosa. Trenutak u kome je postao prvi teniser sveta nagrada je za sve što je pružio ove sezone ali i jedan od najsvetlijih trenutaka u istoriji sporta ne samo u Srbiji, već i na prostoru bivše Jugoslavije pa i Balkana.

Novak je i današnji meč odigrao sjajno – vrlo borbeni Tsonga dva puta je došao do tajbrejka i jednom ga osvojio, ali ni u jednom trenutku nije delovalo da Đoković nema kontrolu nad ishodom meča. Njega sad čeka dan odmora pa novi duel s Rafaelom Nadalom. Istorija je ispisana danas, ali u nedelju je sjajna prilika da se doda još jedna stranica – osvajanje najvećeg teniskog turnira na svetu je nešto što Novak sigurno želi svim srcem a i mi zajedno s njim.

OSTAVI KOMENTAR