Start Stars Hot News! Ništa od kandidature: Wyclef Jean opevao negativnu odluku izbornog poverenstva

Ništa od kandidature: Wyclef Jean opevao negativnu odluku izbornog poverenstva

SHARE

Donedavni potencijalni kandidat za predsednika Haitija Wyclef Jean vratio se svom pravom poslu, muzici, te odlučio kroz pesmu izraziti svoje nezadovoljstvo odlukom izbornog poverenstva koje mu je odbilo zahtev za kandidaturu.

Rođeni Haićanin, Wyclef se, iako je zemlju napustio još kao dete, zalaže za dobrobit Haitija, a osim što je osnovao humanitarnu organizaciju “Yele Haiti”, poznati je reper želeo da postane i predsednik te zemlje. Iako se nadao kako će se na odluku poverenstva moći žaliti na sudu, njihova je reč poslednja i ne može se osporiti. Stoga je Wyclef odlučio svoje nezadovoljstvo i ljutnju obznaniti kroz pesmu. “Prison for the CEP” prvo je objavljena na službenom blogu pevača, a ovo nije prvi put da se Jean u svojoj muzici dotiče aktuelnih političkih zbivanja.

[youtube 94ts1fBHuMk]

Wyclef je i u samoj kampanji pre odluke o tome može li se takmičiti na izborima koji se u decembru održavaju u Haitiju bio suočen s problemima. Osim negodovanja dela stanovnika te zemlje, pevač je primio i pretnje smrću ukoliko se ne odrekne kandidature i ne odustane od namere ulaska u politički život Haitija. Da je pretnje shvatio ozbiljno dokazuje i nepoznata lokacija na koju se pevač sakrio te sa koje je davao izjave za svetske medije o tome kako se ipak ne boji nikakvih pretnji.

OSTAVI KOMENTAR