Start Stars Hot News! Nikada ga nećemo zaboraviti: Obeleženo 4 godine od smrti Tošeta Proeskog

Nikada ga nećemo zaboraviti: Obeleženo 4 godine od smrti Tošeta Proeskog

SHARE

Pre četiri godine poginuo je makedonski muzičar Toše Proeski. U saobraćajnoj nesreći kod Nove Gradiške, talentovani pevač poginuo je u 27. godini života. Pred njim je bila sjajna karijera ali sve je prekinuto tog kobnog jutra.

Proeski je jedan od prvih muzičara koji je ujedinio ceo prostor bivše Jugoslavije. Obožavan je bio svuda, a u rodnoj Makedoniji uživao je kultni status. Hrvatski mediji svojevremeno su ga, nakon koncerta u zagrebačkoj Tvornici, proglasili “ultimativnom balkanskom zvezdom”.

[youtube jD4lna70GFc]

Nije uživao veliku popularnost samo među obožavaocima, već je bio miljenik struke i kolega, koji za njega do danas imaju samo reči hvale. Todor Toše Proeski rođen je 25. januara 1981. godine u Kruševu u Makedoniji. Od najranijeg doba pokazivao je veliki muzički talenat, a na kraju i diplomirao na Muzičkoj akademiji u Skoplju, kao jedan od najboljih studenata svoje generacije. Postao je tako jedan od retkih školovanih pop pevača na prostoru bivše Jugoslavije, a svoj neverovatni vokal pokazivao je pri svakoj izvedbi.

[youtube G_CzJLv0qn4]

Bavio se i humanitarnim radom, a njegova međunarodna fondacija “Toše Proeski”, nastavila je s njegovim humanitarnim akcijama. Njegova porodica je i dalje neutešna. Proeski je svoj poslednji koncert održao 5. oktobra u Skoplju, a njegovi obožavaoci zato svake godine održavaju manifestaciju “Zvezdano nebo za Tošeta”. Godišnjica njegove smrti obeležava se danas i u Makedoniji ali i drugim bivšim republikama Jugoslavije. Njegovi obožavaoci u Kruševu odslušali su misu u crkvi u Kruševu, a potom se zaputili na njegov grob. Toše je osvajao dobrotom i neizrecivim talentom, a njegov lik i delo nikada nisu zaboravljeni među brojnim obožavaocima na ovim prostorima.

OSTAVI KOMENTAR