Start Stars Hot News! Nikad zaboravljen: Četiri godine od smrti Michaela Jacksona

Nikad zaboravljen: Četiri godine od smrti Michaela Jacksona

SHARE

MONACO:WORLD MUSIC AWARDS-M.JACKSON

Kralj popa Michael Jackson tragično je preminuo na današnji dan pre četiri godine, u danima kad se pripremao za svoju trijumfalni povratak na muzičku scenu.

Dok poštovaoci njegovog lika i dela obeležavaju četvorogodišnjicu odlaska jednog od najpopularnijih pevača svih vremena, Michaelova majka Kathrinnastavlja da se bori na suđenju koje je pokrenula zbog smrti njenog sina, a kćerka Paris ostaje u bolnici nakon navodnog pokušaja samoubistva.

MJ-Give-in-to-me-michael-jackson-11831414-800-1159

Majkl Džekson preminuo je 25. juna 2009. u 50. godini života. U to vreme, pripremao se za seriju koncerata “This Is It” u Londonu. Lekar koji je bio pored Michaela na dan kad je umro, Conrad Murray, osuđen je u novembru 2011. za ubistvo iz nehata zbog davanja fatalne doze moćnog anestetika propofola. Michael je taj lek koristio kako bi odagnao akutnu insomniju. Murray je osuđen na četiri godine zatvora, a podneo je i žalbu na tu presudu.

PASADENA : 50th American Bandstand Celebration

Godinama nakon njegove smrti, Michaelovo nasleđe kao umetnika koji je pomerio granice muzike, ideja živi kroz koncertni dokumentarac i saundtrek „This is It“, reizdanje njegovog hit albuma „Bad“, a prošlog meseca u Las Vegasu čuvena trupa Cirque du Soleil imala je premijeru šoua „One“ inspirisanog Majklom Džeksonom. Čuveni muzej “Madam Tiso” objavio je u znak sećanja na velikana i do sad neviđeni snimak plesa koji je Majkl Džekson izveo za njegove skulptore. Naravno, ne treba napominjati da je MJ ogromna inspiracija za današnju generaciju muzičara poput Justina Biebera, Chrisa Browna, Britney Spears…

Autor: Life Content
FOTO: SIPA

OSTAVI KOMENTAR