2137
Nezaboravne Čarobnice

Nezaboravne Čarobnice

2137
SHARE

Legendarna američka serija “Čarobnice” (Charmed) i dalje je vrlo gledana iako su poslednje epizode snimljene još 2006. godine. BRAVO pravi osvrt na ovaj televizijski fenomen…

Priča o tri dobre veštice koje poseduju jedinstvenu, magičnu moć – zaludela je gotovo sve tinejdžere u svetu i kod nas, gde se ova serija i dalje prikazuje na malim ekranima. Tri sestre Halliwell – Prue, Piper i Phoebe, a kasnije i četvrta Paige – imaju zadatak da se, koristeći se natprirodnim moćima, bore s raznim demonima i zlim silama. Ono što sigurno nisi znao/znala jeste podatak da je ova serija najpre tebalo da bude horor, ali su se producenti nakon četvrte sezone odlučili za kombinaciju fantastike, drame i komedije.

Image Hosting by imagefra.me

Najmlađa sestra Phoebe, otkrivši na tavanu stare kuće “Knjigu senki”, pokrenula je događaje koji su ispunili drevno proročanstvo. Od tada im se dešavaju čudne i zastrašujuće stvari, pa sestre shvataju da one, u stvari, potiču od duge linije veštica. Čarobnice sve vreme pokušavaju da usklade svakodnevene obaveze i normalan život s natprirodnim moćima, ali i da istovremeno sačuvaju svoju tajnu. To im je mnogo puta stvaralo probleme u prijateljstvima i romantičnim vezama, ali bi one to uvek na kraju rešavale. Najvažniji saveznik vešticama je Leo Wyatt, belosvitac kojeg su starešine odredile da ih štiti i upućuje. Leo mnogo znači sestrama i profesionalno i lično. Još od prve sezone on je ljubav Piperinog života. Ostali koji su znali tajnu Čarobnica pomagali su im s vremena na vreme – policijski inspektori Andy Trudeau i Darryl Morris, poludemon Cole Turner i misteriozni putnik kroz vreme Christopher Perry Chris Halliwell, za koga se kasnije otkrilo da je drugi magični sin Piper i Lea.

Image Hosting by imagefra.me

Kakve moći imaju Čarobnice?!

Prue Halliwell,
kao najstarija, nasledila je najviše moći iz porodične linije. Najmoćnija je među sestrama u prve tri sezone. U prvoj sezoni razvila je moć telekineze, što predstavlja sposobnost pomeranja predmeta umom. Kasnije je zadobila i moć atsralne projekcije, što znači da može projektovati spektralni oblik na neko udaljeno mesto, ali i da, budući da je to opipljivo, dodiruje predmete.
Na početku serije, Prue je bila u romantičnoj vezi s Andyjem Trudeauom, ali je on na kraju prve sezone umro spasavajući joj život. Najmoćniju sestru je na kraju treće sezone ubio demon vetra Šeks, glavni ubica Izvora, koji je najveći neprijatelj Čarobnica. Prue je bila ta koja je brinula o Phoebe i Piper, a nakon njene smrti odgovornost najstarije sestre preuzela je Piper.

Piper Halliwell je rođena kao srednje dete. Njena osnovna moć je temporalni stazis, to jest molekularna imbolizacija, što zapravo znači zaustavljanje vremena. Postepeno je razvila moć molekularnog zapaljivanja, to jest eksplodiranje predmeta, čime uspeva da zaustavi svakog neprijatelja. Piper je sestra koja je najviše čezne za normalnim životom. U petoj sezoni rodila je Wyatta, a kasnije i Chrisa.

Image Hosting by imagefra.me

Phoebe Halliwell, najmlađoj sestri, data je moć vizije. Mogla je gledati u prošlost i budućnost. Kasnije, kada se vratila na koledž, dostigla je moć levitacije, a u šestoj sezoni razvija još jednu veštinu koju nije mogla uvek kontrolisati – empatiju. Empatija je sposobnost osećanja i slušanja tuđih emocija, što je često značilo i kontrolisanje tuđih moći. Najmlađa sestra je veoma zaljubljive prirode, pa je tokom serije u romantičnoj vezi s mnogima. Čak je u jednom momentu prešla na tamnu stranu i postala kraljica Podzemlja zbog svoje ljubavi Colea Turnera, koji je bio poludemon. Međutim, on je takođe s vremna na vreme prelazio na stranu dobrih.

Paige Matthews je tajna sestra, koja se pojavljuje nakon smtri najstarije superveštice Prue. Kada je Piper bacila čini za pronalaženje izgubljene veštice, pojavila se četvrta Čarobnica, koja ih je ponovo ujedinila. Poseduje dosta moći, od kojih je glavana teleportacija, a takođe može telekinetički pozvati neki predmet. Uspevši da ubije demona Šeksa, postaje jedna od njih.

Ostatak teksta pročitaj u novom BRAVO časopisu!

75 KOMENTARA

  1. plsss mozete li da pisete jos vise o charmed-u najnovijem broju volim ih mnogo i ako mozete da objavite poster Wyatt-a Chris-a i Melinda ako znate za nju i 2 zelje vi ste moj duh iz boce ne prestajem da vas citam ali mnogo vas molim da mi objavite pismo cmokkkk

  2. Obožavam Čari, samo ne znam zašto BRAVO najviše piše o Tvajlajtu, očigledno zato što je novija saga, ali kad sam gledala Tvajlajt, uporedila sam sa serijom koju svi vole i o kojoj su pisaali u tom broju koji komentarišem, meni se više sviđa serija Čari :D E, sad to je moje mišljenje! Više bih volela kad bi BRAVO pisao malo više i o Čarobnicama! I zadnje, imam reklamu, pa zato upadajte:link to facebook.com :D

  3. i ja obozavam charmed i stwarno bi trebalo da pisete vise o njima…a jel znate mozda zasto vise nema cari nayoutube..>:((   i imam reklamu http://www.facebook.com/group.php?gid=110325108980106

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.