Start Stars Hot News! Nemoguća misija: Protokol Duh stiže u domaće bioskope

Nemoguća misija: Protokol Duh stiže u domaće bioskope

SHARE

Premijera 14. decembra u Sava Centru u 20.30h u bioskopima od 15. decembra.

Režija: Brad Bird
Uloge: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Paula Patton, Michael Nyqvist, Vladimir Mashkov,…
Žanr: akcija
Studio: Paramount

Dvostruki dobitnik Oskara Bred Bird, zajedno s producentima Tomom Kruzom i Džej Džej Abramsom, režira akcijom nabijenu špijunsku avanturu „NEMOGUĆA MISIJA – PROTOKOL DUH“. Zbog toga što je SNM-ov operativac Itan Hant okrivljen za terorističko bombardovanje Kremlja, predsednik će pokrenuti „protokol Duh“ i poreći bilo kakvu povezanost sa njim i ostatkom agencije. Ostavljen bez sredstava i podrške, Itan će morati da pronađe način da skine ljagu sa imena agencije i spreči ponovni napad. Stvari se dodatno komplikuju kad Itana nateraju da na ovu misiju krene sa timom SNM-ovih kolega begunaca čije lične motive ne zna u potpunosti.

Tom Kruz se vraća u glavnoj ulozi Itana Hanta, a pridružuje mu se internacionalna ekipa glumaca, uključujući Džeremija Renera, Sajmona Pega, Polu Paton i mnoge druge.

TIM PROTOKOL DUH

ITAN HANT (Tom Kruz) mora da napreduje kao agent i da od „vuka samotnjaka“ postane pravi vođa tima. „Itan se u prethodna tri filma oslanjao samo na sebe, ali u ovom filmu on će morati da se oslanja na druge. To je veliki izazov za njega jer su ga toliko puta izdali članovi ekipe i njegova organizacija, a sad neće imati drugog izbora osim da veruje ovim ljudima koje gotovo i ne poznaje,“ kaže Tom Kruz.

Za ovaj film, Eplbamu i Nemeku se dopala ideja da imaju snažnog ženskog agenta. Bred Bird opisuje AGENTA DŽEJN KARTER (Pola Paton) kao „opasnog igrača“. Iako nije imala mnogo iskustva u radu na terenu, nju pokreće još nešto osim želje da završi misiju, a to je: osveta. „Ona je neverovatno talentovana, veoma harizmatična i ima sve fizičke aspekte koje ova uloga zahteva,“ kaže Kruz.

Povratnik iz „NEMOGUĆE MISIJE III“ je tehnički genije, BENDŽI DAN (Sajmon Peg), koji je dobio status terenskog agenta. Peg opisuje svoj lik kao „ultimativnog IT-jevca. On je kompjuteraš koji se razume u sve i svašta.“ Peg unosi i dozu humora u svoj lik, što je jedinstveno za ovaj film u franšizi koja je poznata po svojim napetim i akcijom nabijenim scenama.

Lik AGENTA VILIJAMA BRENTA odmah se dopao Džeremiju Reneru. „Brent je analitičar, naizgled tip koji je prikovan za sto, koji je neverovatno pametan što mu je i posao. Nije preterano emotivan. Onda polako počinjemo da otkrivamo ko je on u stvari, posebno kroz njegove fizičke veštine koje ne biste očekivali od uštogljenog analitičara u košulji. On ne želi da bude deo ekipe, ali okolnosti će ga naterati da se priključi grupi,“ kaže Rener.

OSTAVI KOMENTAR