Start Stars Hot News! Nemački hakeri provalili u računare Lady Gage i još 50 zvezda te...

Nemački hakeri provalili u računare Lady Gage i još 50 zvezda te im pokrali podatke

SHARE

Nemački hakeri provalili su u računar Lady Gage, Justina Timberlakea i još pedeset drugih poznatih zvezda. Namera im je bila da ukradu neobjavljene pesme te su pretili putem e-maila da će objaviti intimne fotografije. Prema rečima nemačke policije, dvojica hakera, od kojih je jedan maloletan, nisu napravili ništa spektakularno već su ubacili jednostavne Trojan viruse u računare zvezda.

Osim podataka, pesama, brojeva kreditnih kartica ukrali su i intimne fotografije poput one pevačice Ke$he na kojima je gola. Ipak, nisu uspeli izvući nikakav novac iznudom. Ipak, prodali su nekoliko neobjavljenih pesama koje su ukrali, a poznato je da se za takve materijale mogu zaraditi značajni novci na internetu. Nakon toga hvalili su se po forumima šta su učinili.

Mladići u dobi od 17 i 23 godine uhapšeni su nakon što je pevačica Kelly Clarkson našla neobjavljenu pesmu na internetu te je zbog toga podnela policijsku prijavu, a u traženje počinilaca bio je uključen čak i FBI. Momci su na kraju priznali sve kriminalne radnje. Zasad je nepoznata šteta koju su počinili.

OSTAVI KOMENTAR