Start Stars Hot News! Najbolji MTV reporter je…

Najbolji MTV reporter je…

SHARE

Konkurs za najboljeg MTV Reportera je konačno dobio pobednika!

Nakon emitovanja prve sezone emisije MTV Reporteri na MTV kanalu i istovremenog glasanja za najbolju priču na sajtu www.mtvreporteri.com, ovaj konkurs namenjen mladim ljudima sa inicijativom je konačno dobio svog pobednika. U pitanju je Predrag Žambok iz Sremske Mitrovice!

MTV Reporter Predrag Žambok pokušao je da sazna šta je dovelo do toga da danas u Sremskoj Mitrovici ne postoji nijedan bioskop. Uz pomoć MTV ekipe i Kristine Radenković, aktuelne voditeljke emisije “Šljivik” na RTS-u, MTV Reporter Peđa je istražio zašto je srušen stari bioskop u isto vreme kada je novom promenjena funkcija, kao i koji su planovi gradske vlasti i kancelarije za mlade u vezi sa ovom neslavnom činjenicom. Glasanjem na sajtu www.mtvreporteri.com Predragova priča osvojila je neverovatna 17,643 glasa, koja su mu doneli pobedu i zvanje najboljeg MTV Reportera! Pobedničku reportažu, kao i sve ostale možete da pogledate na sajtu www.mtvreporteri.com.

Pobednik Predrag nije krio oduševljenje: „Kada sam se prijavio za MTV Reportere o pobedi nisam ni razmišljao, jedini cilj i lajtmotiv mi je bio da napravim dobru priču i evo, po sudu gledalaca, ispostavilo se da je ona stvarno takva. Rad na temu „Bioskop u Sremskoj Mitrovici“ bio je mukotrpan jer je ova tema postala tabu, a sagovornici koji su i želeli da pričaju na tu temu, mogli su samo na osnovu bledog sećanja. Nakon prikazivanja reportaže, u moj grad na velika vrata ponovo se vratila pomalo zaboravljena tema „Bioskop“. Zahvalio bih se ovim putem svim saradnicima na reportaži, a posebno Kristini Radenković, mom mentoru na ovom projektu.“

„Izuzetno mi je drago zbog Predragove pobede i nadam se da će ona označiti početak jedne bogate novinarske karijere“, izjavila je Kristina Radenković, Predragova stručna saradnica na reportaži.

Nešto manje glasova, ukupno njih 10.651, imala je Katarina Petrović iz Beograda, za svoje istraživanje na temu loših uslova u kojima nastavu sluša 300 učenika Tehničke škole u Beogradu. Uz pomoć Ines Meštrović, novinarke Studija B, Katarina je pokušala da sazna zašto gradske vlasti već godinama ne odgovaraju na molbe škole i ne obezbeđuju pomoć za izgradnju adekvatnog prostora za svakodnevne nastavne aktivnosti učenika i profesora. Priča MTV Reportera Marka Arsića, o naselju Zeleno Polje u Zrenjaninu, osvojila je 9.923 glasa na sajtu www.mtvreporteri.com i time zaslužila treće mesto na konkursu. MTV Reporter Marko istražio je zašto Zeleno Polje, naselje sa najvećim brojem žitelja u Zrenjaninu, nema osnovne infrastrukturne objekte: asfaltirane ulice, pijacu, obdanište, Dom Zdravlja itd. Novinar RTS-a Miloš Milić pružio je Marku svoju mentorsku podršku i pomogao mu da otkrije da li je krivac za ovu neslavnu činjenicu – gradska vlast ili neangažovanost građana.

Kako izgleda kada se mladima iz Srbije pruži šansa da ukažu na probleme iz njihove lokalne zajednice i to na kreativan i zanimljiv način, imali ste priliku da vidite u emisiji “MTV Reporteri”, čija je prva sezona nedavno emitovana na MTV kanalu. Na šta su MTV reporteri skrenuli pažnju, koja poznata TV lica su im se pridružila u ulozi mentora i kako je MTV doprineo edukaciji mladih u rešavanju njima bitnih problema – mogli ste da vidite kroz serijal od 6 epizoda, u okviru kojih je gledaocima predstavljeno 12 zanimljivih priča. Gledaoci su imali priliku da na sajtu www.mtvreporteri.com glasaju za najbolju i tako osvoje MTV poklon paket, koji je otišao u ruke najaktivnijeg glasača Mihaila Milenkovića.

OSTAVI KOMENTAR