Start Stars Hot News! Maid cafe & Host Noir žurka 2. mart

Maid cafe & Host Noir žurka 2. mart

SHARE

Maid café & Host noir žurka je nastala po ugledu na japanske kafiće u kojima hranu i piće služe devojke obučene u kostime francuske sobarice (MAID), kao i na japanske noćne klubove u kojima mladići zabavljaju gošće svojom duhovitošću i šarmom (HOST).

Azijska verzija kostima francuske sobarice je zakopčana do grla sa puno lepršavih i pufnastih detalja (poput mašni, karnera, čipki i sl.). Meidice koje nose ove slatke uniforme dočekuju goste sa širokim osmehom i trude se da naprave prijatnu atmosferu i učine da se svaka mušterija oseća posebno i dobro usluženo. Hostovi se mogu naći u mnogim noćnim klubovima u Tokiju. Njihovo zaduženje je da kroz razgovor, šalu i blagi flert učine boravak gošći koje posećuju ova mesta prijatnim i zabavnim.

null

Nesvakidašnjost ideje Maid cafe-a i Host klubova nas je inspirisala da napravimo žurku posvećenu ovim fenomenima. Svaki Maid cafe&Host noir je jedinstven po temi, kostimima koje nose hostovi i meidice i izlagačima. Pušta se kvalitetan japanski pop i rok, muzika iz japanskih animiranih serija i korejski pop.
Naša martovska žurka je inspirisana japanskom verzijom Dana zaljubljenih, koja već dve decenije ima specifičan oblik i običaje. Dolaskom zapadnog uticaja i putem gramatičke greške u reklami za davanje čokolade, u Japanu se stvorila novija tradicija gde za Dan zaljubljenih samo žene svojim muškim kolegama i prijateljima daju čokoladna srca. Ova tradicija postoji već dve decenije i za uzvrat, japanski muškarci treba da se mesec dana kasnije , 14. marta svojim prijateljicama zahvale za poklon tokom takozvanog “Belog dana ” ili “White day” događaja, tako što će im uzvratiti poklonom dva do tri puta veće vrednosti od njihovog čokoladnog srca. U današnje vreme to može biti isto čokolada, slatkiši, ali čak i nakit i rublje. U Japanu se vraćanje istom količinom čokolade smatra raskid prijateljske ili poslovne veze sa osobom koja je dala prvu čokoladu. U sklopu žurke meidice će svim gostima na ulazu deliti slatkiše, dok će hostovi u
zamenu za ćaskanje i druženje prihvatati i simbolične čokoladne poklone od gošći.

Pozivamo sve zaintresovane da dođu i vide kako sve ovo izgleda na našoj narednoj žurci koja će se održati 2. marta u klubu Underworld (Ruzveltova 1, TC Metro) u organizaciji društva Sakurabana u saradnji sa Nakazom i Mistqarts, sa početkom u 20h. Cena karte 150din.

OSTAVI KOMENTAR