Start Stars Hot News! Lady Gaga ogorčena na Twitter: “Zlostavljanje putem interneta mora biti zaustavljeno!”

Lady Gaga ogorčena na Twitter: “Zlostavljanje putem interneta mora biti zaustavljeno!”

SHARE

lady gaga

Lady Gaga uvek je pružala nesebičnu podršku onima koji su na meti nasilnika, posebno deci i tinejdžerima, a sada je progovorila i o zlostavljanju putem interneta, koje postaje sve veći problem.

Dvadesetsedmogodišnja pevačica, koja je veoma aktivna na društvenim mrežama, kaže da je šokirana zbog okrutnosti koju ljudi ispoljavaju na internetu. “Na internetu, a posebno na Twitteru, videla sam stvari koje su me šokirale. Trebalo bi bolje da nadziremo društvene mreže, kako bi bile bezbednije. To je doba u kojem živimo, doba bezličnog sajber-zlostavljanja”, istakla je Gaga u intervjuu za BBC Radio.
Ona je dodala da, iako ceni ljude koji drže do svog stava, ponekad oni preteraju sa komentarima. “Nema odgovornosti, nema reakcije. Sloboda govora tamo je sloboda govora, ali potrebno je povući liniju kada jezik postane uvredljiv.”
Gaga tvrdi da je ona često u mladosti bila ismevana jer je ružna, jer ima veliki nos i jer je bila naporna, te zato saoseća sa mladima koji su iskusili zlostavljanje putem interneta, i poziva vlasnike društvenih mreža da ih zaštite. “Twitter i druge društvene mreže moraju pažljivije da prate šta se dešava na internetu. Trebalo bi da troše više novca na sprečavanje svakog uvredljivog jezika i da suspenduju takve naloge. To nije nešto što mi možemo da kontrolišemo. Jedini koji to mogu da kontrolišu su kompanije koje vode te sajtove, a oni novac ulažu samo u promociju i razvoj platforme, a ne u nadzor”, ukazala je pevačica.

Izvor: Life Content

OSTAVI KOMENTAR