Start Stars Hot News! Lady Gaga odriče se Twittera i Facebooka u dobrotvorne svrhe

Lady Gaga odriče se Twittera i Facebooka u dobrotvorne svrhe

SHARE

Lady Gaga pridružila se zvezdama poput Alicije Keys, Justina Timberlakea, Jennifer Hudson i Kim Kardashian u kampanji “Digital Life Sacrifice”. Radi se o humanitarnoj akciji tokom koje se poznati odriču Facebooka i Twittera toliko dugo dok se ne skupi milion dolara za plemeniti cilj. Akcija kreće u sredu, kada se ujedno obeležava i Svetski dan AIDS-a, a sve će se zvezde ponovo ulogovati na socijalne mreže kada se skupi određena svota.

Ideja je potekla od Alicije Keys i njene humanitarne akcije “Keep a Child Alive”, a već su snimljeni “poslednji tweetovi i poruke” u obliku videa, u kojima će zvezde biti prikazane kako leže u kovčegu i glume svoju “digitalnu smrt”. “Vrlo je važno i super cool što ćemo koristiti medije na kojima vrlo često provodimo vreme. Potrebno je ljude šokirati kako bi se probudili. Nije stvar u tome da im nije stalo ili da ne žele učiniti nešto, već jednostavno ne razmišljaju o tome na taj način”, rekla je Alicija.

Ovom kampanjom ona želi privući pažnju ljudi i podići svest o obolelima od AIDS-a. Njeno je dobrotvorno društvo do sada prikupljalo sredstva za porodice obolelih u Africi i Indiji. Uz već spomenute, u akciji će učestvovati i Elijah Wood, Serena Williams, Alicijin suprug, Swizz Beatz, Khloe Kardashian, Ryan Seacrest i mnogi drugi.

OSTAVI KOMENTAR