144
Lady Gaga i sociologija – slave predmet na studijama

Lady Gaga i sociologija – slave predmet na studijama

144
SHARE

Univerzitet u Južnoj Karolini u Americi od jesenskog semestra 2010. godine ima jedan nov i neobičan predmet, “Lady Gaga i sociologija slave”. Predavaće ga osnivač istoimene katedre, profesor Mathieu Deflem. Njemu je prvobitna namera bila, nakon što je 28 puta bio na koncertu Lady Gage, iskoristiti je kao primer fenomenologije slave u 21. veku. Međutim, pod uticajem svega što je doživeo tokom tih 28 koncerata odlučio je predmet nazvati po njoj.

“Nije to samo do osobe, niti je stvar samo u muzici. Tu je toliko toga u današnjem društvu što je uticalo na to da ona trenutno ima 10 miliona prijatelja na Facebooku i oko 6 miliona pratitelja na Twitteru. Zaista mislim da je to sociološki fenomen”, zaključio je profesor.

9 KOMENTARA

  1. e evo zvanicno dokaz da je svet poludeo (jos jedan u nizu….)… ma bre ja bih tom liku dala otkaz momentalno, otkud jednom profesoru prava da uvodi nove casove i pritom ae da je neka pametna tema, nauka, prirodna ili ness tako nego LADY GAGA… wtf?!

  2. strasno … nisu uvodili casove o slavi michaela jacksona a uvodice casove o lady gagi … o cemu ce uopste uciti …..?

  3. Volim Gagu,ali je ovo uzasno glupo!!!Nevjerovatno je to sto je postigla,ali da se na univerzitetima uci o njoj??!Svasta o.O

  4. @COOL JA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Wtf?!O cemu ti pricas?Sto se “novog predmeta” tice,to je cista glupost.O cemu oni uce na UNIVERZITETU?O Lady Gagi?Da li su oni poludeli?Ne znam ni zasto ovo pitam,kad znam da jesu.
    Sad nalecu minusi,a ja kazem:da li me zanima?!

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.