Start Stars Hot News! Katy Perry dokazuje da piraterija nije glavni problem muzičke industrije

Katy Perry dokazuje da piraterija nije glavni problem muzičke industrije

SHARE

Uredništvo američkog časopisa Planet Money sa svojim stručnim analitičarima na primeru pevačice Katy Perry i njenih prihoda i rashoda htelo je matematički da dokaže kako problem muzičke industrije nije u pirateriju već u ekonomiji.

null

Uzeli su prosečnu vrednost koju je Katyna izdavačka kuća EMI uložila u njenih 5 hit singlova i iznos oduzeli od ukupnih rashoda u koje je ulazila promocija albuma i naknada za “posebne promocije” uz pomoć kojih se pesma konstantno vrtela na radiju. Time su dobili srednju vrednost od 8 miliona dolara. Toliko je EMI ukupno profitirao na pet singlova. Iako to ne zvuči kao mala svota novca, znalci ističu da je to zaista malo ako se uzme u obzir da je album kojeg su promovisali imao čak pet hitova.

null

Ipak, sama Katy Perry nema tih problema. Ona je profitirala od turneje na kojoj je samo u 2011. godini zaradila 44 miliona dolara. Upravo to pokazuje kako sami muzičari nemaju problema s finansijama niti je njihova egzistencija ugrožena piraterijom već problem imaju muzičke kuće koje se bore s lošom ekonomskom situacijom piše PlanetMoney.

OSTAVI KOMENTAR