Start Stars Hot News! Justin Bieber uči tinejdžere kako da štede

Justin Bieber uči tinejdžere kako da štede

SHARE

Od pevajuće četkice za zube do lakova za nokte – ime Justina Biebera našlo se na mnogim neobičnim proizvodima, a uskoro će se naći i na štednoj kartici namenjenoj tinejdžerima.

Naime, slavni pevač predvodi kampanju za karticu SpendSmart namenjenu tinejdžerima u Americi. Ova kartica ima mnoštvo mogućnosti koji bi trebalo da nauče mlade kako da raspolažu svojim novcem, ali i njihovim roditeljima koji mogu da prate putem SMS obaveštenja ili aplikacije za smartphone koliko njihova deca troše i na šta. Justinu je za ovaj angažman navodno plaćeno 3,75 miliona dolara za 14-mesečni ugovor, kao i mesečne premije ukoliko bude rasla potražnja za karticom. U promotivnom videu, Justin se obratio svojim fanovima govoreći o svom iskustvu sa novcem. “Kada sam bio mali, znate da nisam imao mnogo novca, pa smo moja porodica i ja morali da pazimo na svaku paru koju potrošimo. Naučio sam da bez obzira da li imate sto dolara ili sto miliona dolara, ako trošite više nego što imate, sigurno ćete ostati bez ičega”, rekao je pevač i poručio fanovima da popričaju sa svojom porodicom o novcu.
Ipak, ova kampanja izazvala je mnoge kritike stručnjaka, koji su komentarisali da su njeni troškovi preveliki. Na primer, mesečni troškovi održavanja računa su 3,95 dolara, zamena izgubljene kartice je 7,95 dolara, naknade za korišćenje bankomata su pola dolara, 1,5 dolara košta svako podizanje novca, a tri dolara se plaća ukoliko je kartica neaktivna tri meseca. Pojedini stručnjaci ukazali su da ova kartica nije najbolje rešenje za tinejdžere i njihove roditelje iz tih razloga i da teško da će tinejdžeri naučiti nešto o štednji i trošenju, ali da Justin ima toliki uticaj na mlade da nema sumnje da će oni biti pod pritiskom da je nabave.

Autor: Life Content

OSTAVI KOMENTAR