Start Stars Hot News! Još samo 3 dana – Green Day donose 14 šlepera opreme na...

Još samo 3 dana – Green Day donose 14 šlepera opreme na Kalemegdan!

SHARE

PARIS: Green Day performs live for the Rock-en-Seine 10th anniversary.

Produkcija stadionskih pank-rokera Green Day 27. maja na Kalemegdanu spremaju pravi rok spektakl od skoro dva i po sata uz sopstvenu produkciju koja ka Beogradu putuje u 14 šlepera!

Da se na Callingu sprema punokrvni rok šou, svedoči i činjenica da se nacrt svetla sastoji od oko 700 različitih svetlosnih uređaja poslednje generacije, kao i da bend putuje sa oko 80 saradnika i binskih tehničara u pratnji, koji stižu u 7 specijalnih „nightliner“ autobusa. Ulaznice za ovaj koncertni spektakl na Kalemegdanu, prodaju se širom Srbije i celog regiona u prodajnoj mreži Eventim, po cenama od 2790 za P2 zonu, 3390 za P1 i 3990 dinara za Fan pit, što su ujedno i najjeftinije cene ulaznica na „99 Revolutions“ turneji Green Day.

Sva tehnika na bini povezana je bežičnim signalom radi neometanog kretanja članova po bini širine 44 i visine 17 metara. Na bini će se nalaziti nekad nezaobilazni zidovi sastavljeni od pojačala, praksa poput koncerata iz najboljih dana stadionskog roka. Green Day ove godine i svira nekoliko stadiona u Evropi među kojima je i Emirates u Londonu na kojem se očekuje oko 70.000 fanova. Green Day predvode program i na nekoliko najvećih evropskih festivala ovog leta među kojima su Rock Im Park, Rock Am Ring, BBK Bilbao, Pinkpop, Werchter i drugi, a svakako se izdvajaju Reading & Leeds festivali gde će dve noći uzastopno nastupati pred oko 80.000 ljudi!

GREEN-DAY-CALLING-2013-27-MAJ-2013-MAP-SRB

Prvi i jedini nastup grupe Green Day u ovom delu sveta baziran je set listi u nekoliko segmenata tokom kojih frontman benda Billy Joe Armstrong menja svoje omiljene gitare, njih čak 9! Energična set lista sadrži u proseku od 25 do 30 pesama, među kojima su svi najveći hitovi od albuma „Dookie“ do aktuelne studijske trilogije „Uno, Dos, Tre“, ali i poneka obrada bendova kao što su Ramones i „Blitzkrieg Bop“, Queen „We Will Rock You“, AC/DC „Highway To Hell“, The Beatles „Hey Jude“ ili Rolling Stones „Satisfaction“.

Atmosferu spremnu za usijanje već od 18 časova u velikom parku preko puta Kule Nebojša praviće domaćini večeri, novosadski legendarni pank-rok bend Atheist Rap, euforični skopski ska-pankeri Superhiks, te apsolutno jedan od najvećih regionalnih bendova Hladno pivo!

SATNICA:

22:00 – 00:30 GREEN DAY
20:00 – 21:15 HLADNO PIVO
19:05 – 19:45 SUPERHIKS
18:15 – 18:50 ATHEIST RAP
18:00 Otvaranje vrata

OSTAVI KOMENTAR