Start Stars Hot News! Izmenjena stvarnost uz najnoviju tehnologiju

Izmenjena stvarnost uz najnoviju tehnologiju

SHARE

National Geographic Channel prvi put domaćoj javnosti predstavlja novu AR tehnologiju koja omogućava jedinstveno iskustvo – trenutni upliv u nešto drugačiju realnost.

Kako vam zvuči ideja da se na nekoliko minuta vratite u doba dinosaurusa? Ili da odete na drugu planetu? Možda da pomilujete bengalskog tigra ili da nonšalantno stojite u oku oluje dok oko vas grmi i seva?

null

National Geographic će uz pomoć najnovije tehnologije Beograđanima omogućiti da dožive upravo ovakva i slična iskustva! Nova AR tehnologija (od Augmented Reality, što znači uvećana ili unapređena stvarnost) predstavlja kombinovanje digitalnog sadržaja, u ovom slučaju atraktivnih animacija, sa slikom ambijenta u kome se posmatrač nalazi. Tako, gledajući u ekran ili monitor, posmatrač ima utisak da se oko njega dešavaju neke malo verovatne stvari.

null

U tržnom centru Delta City će od 15. do 18. marta biti postavljen veliki ekran na kome će svi posetioci moći da na kratko izaberu svoju stvarnost. Da sve bude interesantnije, ambijent tržnog centra biće obogaćen jedinstvenim sadržajima koji se mogu pronaći na TV kanalu ili u magazinu National Geographic. Sve je potpuno besplatno, a posetioci će svoja iskustva i doživljaje „uvećane realnosti“ moći i da podele s prijateljima putem interneta.

null

OSTAVI KOMENTAR