Start Stars Hot News! IQ Music 2012 festival – Marilyn Manson u Beogradskoj areni!

IQ Music 2012 festival – Marilyn Manson u Beogradskoj areni!

SHARE

Nov muzički festival, koji pokreću Arena Beograd i Beogradska Kulturna Mreža, uz podršku Jelen Live, predstaviće više različitih izvođača, kako iz regiona, tako i sa internacionalne muzičke scene.

null

Svim ovim umetnicima je zajedničko to što su svojim dosadašnjim radom uspeli da ostvare veoma specifične umetničke izraze, kao i da tokom dužeg vremenskog perioda, privlače pažnju publike i medija kvalitetom i autentičnošću svoje muzike. Ovaj festival, koji će se održati pod sloganom „ Misli svojom glavom“, neće se vezivati isključivo za žanr muzike, već pre svega za misao i ideju koju muzika ovih izvođača predstavlja. Publika će 9. juna u Beogradskoj areni moći da čuje i vidi nastupe više izvođača, u ukupnom trajanju od 10 časova, uz razne prateće sadržaje.

null

Glavna zvezda festivala je multitalentovani američki umetnik Marilyn Manson, koji je kombinacijom provokacije i inteligentnih društveno-angažovanih pesama postao savremena ikona alternativne rock muzike i pop kulture . Marylin Manson nikada pre nije nastupao u Srbiji, a na koncertu u Beogradu promovisaće novi album “Born Villain”, sa kojeg je i nedavno obajvljeni singl “No Reflection”.

Pored njega, nastupiće i kultni slovenački bend Laibach, koji je svoj kvalitet dokazao i uspehom na evropskoj sceni. Sjajna kombinacija avangardnog, eksperimentalnog i neo-klasike sa najvećim pop hitovima različitih perioda, praćena originalnim koncertnim nastupima u audio i vizuelnom smislu, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Upravo ovog meseca (april 2012.) kreću na novu turneju na kojoj promovišu sountrack filma Iron Sky, a očekuje se i izlazak duplog CD-a “Laibach Revisited”.

Među izvođačima na IQ MUSIC-u je i britanski haus trio Dirty Vegas, najpoznatiji po internacionalnom hitu “Days go by”, koji je vrhunac popularnosti dostigao, pošto ga je Mitsubishi koristio u reklami za Mitsubishi Eclipse. Ova pesma im je 2003. donela Grammy za najbolju dens pesmu (Best Dance Recording). Trio je poznat i po remiksima pesama drugih autora, kao što su Underworld, Groove Armada i Ladytron. Trenutno je aktuelan album “Electric Love”, sa kojeg izbacili dva spota, “Electric Feel” i “Changes” u kojima se pojavljuje glumica Jena Malone.

Program festivala upotpuniće i kultna beogradska grupa Block Out , čiji se osoben i upečatljiv zvuk potpuno uklapa u koncept festivala.

SATNICA NASTUPA
18:00 – 19:00 – Pobednici konkursa
19:00 – 20:00 – Mizar / Makedonija
20:00 – 21:00 – Block Out / Srbija
21:15 – 22:30 – Laibach / Slovenia
23:00 – 00:30 – Marilyn Manson / USA
01:00 – 03:30 – Dirty Vegas sound sistem / UK

Ulaznice po cenama od 2890 parter i 2990 dinara tribine biće uskoro u prodaji.

OSTAVI KOMENTAR