Start Stars Hot News! Guns N’ Roses nastupaju 22. juna u Beogradskoj areni!!!

Guns N’ Roses nastupaju 22. juna u Beogradskoj areni!!!

SHARE

Legendarni američki hard rock bend, Guns N’ Roses nastupiće 22. juna u Beogradskoj areni koja je i
organizator koncerta.

Guns N’ Roses definitivno su obeležili muzičku scenu brojnim hitovima kao i nezaboravnim koncertnim nastupima.

Bend koji predvodi frontmen i jedan od osnivača Axl Rose, od 1985. godine i osnivanja u Holivudu, prošao je kroz veliki broj promena i kontroverzi. Zajedno sa Izzyjem Stradlinom i članovima benda “L.A. Guns” – gitaristom Traciijem Gunsiom, basistom Oleom Beichom i bubnjaristom Robom Gardnerom, Axl
je osnovao novi bend kombinujući prezimena dva člana. Vrlo brzo basista Beich je zamenjen Duffom McKaganom. Posle nekog vremena zbog nedolaska na probu, Gansa je zamenio Slash.

Trenutni sastav čine vokal Axl Rose, gitaristi Ron “Bumblefoot” Thal, DJ Ascha i Richard Fortus, basista Tommy Stinson, bubnjar Frank Ferrer i klavijaturista Dizzy Reed i Chris Pitman.

Bend je izdao 6 studijskih albuma, 3 EP i jedan “live” album tokom svoje karijere i prodao više od 100 miliona albuma širom sveta. Debi album “Apetite for Destruction” izdat 1987. godine, prodat je u 28 miliona primeraka širom sveta i našao se na prvom mesto američke Billbordove liste top 200. Album je izbacio i tri Top 10 hitova na Bilbordovu Hot 100 listu među kojima se “Sweet Child o’ Mine” našao na prvom mestu.

“Use Your Illusion I” i “Use Your illusion II” iz 1991. godine, debitovali su na dve najviše pozicije na Billbordovoj 200 listi i prodati su u 14 miliona kopija u SAD i 35 miliona širom sveta. Na čart listi bili su čak 108 nedelja a balada “November Rain” bila je najtraženiji spot na MTV i takođe, najduža pesma u istoriji čart lista koja se našla među Top 10 sa trajanjem od 8 minuta i 56 sek.

Nakon objavljivanja ovih albuma, bend je započeo dve i po godine dugu svetsku turneju koja se proslavila i finansijskim uspehom ali i velikim brojem kontroverznih događaja koji su pratili nastupe. Ova turneja i dalje nosi titulu najduže turneje u istoriji rocka.

Posle više od decenije, bend u promenjenom sastavu, izdaje novi album “Chinese Democracy” i pokreće svetsku turneju u okviru koje će posetiti i Beograd i obećava spektakl koji ne treba propustiti.

Njihove pozne osamdesete i rane devedesete, muzički kritičari opisali su kao period u kome su “Guns N’ Roses bili predstavnici hedonisticke pobune koja je probudila žestoku hard rock scenu, podsećajući na rane Rollling Stones.”

Ulaznice uskoro u prodaji.

Image Hosting by imagefra.me

OSTAVI KOMENTAR