Start Stars Hot News! Grom i pakao na Tvrđavi – Explosive bina Exit festivala

Grom i pakao na Tvrđavi – Explosive bina Exit festivala

SHARE


Ekstremna bina za ekstremne ljude, Explosive bina Exit festivala, za trinaesti po redu Exit priprema nam glasno ozvučenje, beskompromisne bendove i niz iznenađenja u znaku broja 13.

Pored već najavljenih Street Dogs i Dirty Rotten Imbeciles, na bini će nastupati i Sodom i Cruel Hand, kao i niz domaćih, regionalnih i svetskih bendova spremnih za najžešću svirku na Petrovaradinskoj tvrđavi!

null

Nemački thrash metal bend, Sodom, nastupa na Explosive bini trećeg dana festivala. Članovi sastava su neprikosnoveni vladari žestokog metal zvuka, duboko ukorenjenog u najdubljem andergraundu, ali su i suvereni nosioci titule jednog od najcenjenijih thrash metal bendova starog kontinenta, dok su svojim demo snimcima, a posebno prvim EP izdanjem ‘Under The Sign Of Evil’, prema mnogim kritičarima udarili temelje black metal pravca. U svojoj dužoj od tri decenije karijeri bend je direktnim i sirovim zvukom poharao sve kontinente, stekao armije fanova u svim krajevima sveta i, što je najbitnije, nije ni za korak odstupio od svojih početnih principa. Izdali su 13 studijskih albuma kao i nebrojene singlove, kompilacijske albume, video izdanja, a pred sam dolazak u Srbiju na Exit festival bend će objaviti ekskluzivno izdanje povodom 30 godina rada, pod nazivom “30 Years Sodomized 1982-2012”.

null

Drugi dan festivala, u petak, 13. jula, Explosive binu predvodiće jedan od najvažnijih hardcore sastava nove generacije, američki Cruel Hand. Sa tri studijska albuma iza sebe, uticajima poput Madball, Leeway, Cro-Mags, Metallica, Suicidal, Obituary i kritikama relevantnih medija koji bend nazivaju „veoma intenzivnim hardcore sastavom, koji odlikuje neverovatna brzina i svirepe muzičke deonice“, Cruel Hand obećava najokrutniju svirku na Exitu na najbaksuzniji dan u godini!

null

U četvrtak, 12. jula, podršku već najavljenim Street Dogs pružiće njihovi saborci iz Srbije, jedan od najvažnijih punk bendova kod nas i heroji antifašističke akcije, Red Union. Njima se isti dan pridružuju njihovi antifa komradi, The Bayonets, smederevski punk-ska sastav Potres, kao i novosadski Ground Zero, koje odlikuje blenda brzog hardcore punka i extreme metala. Lajn-ap na Explosivu upotpuniće beogradski metalcore sastav, Nothing Left, bosanski melodični death metal sastav, As I Fall, kao i užički Zeroone i zrenjaninski Garlic.

null

Petak 13. će, pored već spomenute svirke sastava Cruel Hand, obeležiti i nastupi psychobilly sastava Grandpa Candys aka Čikine bombone, beogradskog hardcore punk sastava, The Bridge i veterana heavy metal scene, Armageddon. Pored njih, nastupiće i italijanski predvodnici hibridnog muzičkog žanra „post-opere“, Crysalis, a podršku Crysalis i Grandpa Candys pružiće jedna od najekstravagantnijih modnih kreatorki kod nas, koja dolazi sa performansom pod imenom Maria Margoth Dark Fashion & Hysteria, baziranom na mračnim goth momentima.

null

Idealno za petak 13! Njima se pridružuju i grčki heavy rock bend, Planet of Zeus, nove metalcore snage iz Beograda, Close at Hand, kruševačka hardcore garda, No Way Back, kao i beogradski Blekbox.
Pored Sodoma, u subotu će nastupiti i kolumbijski black metal bend, Inquisition, bez čijih koncerata gotovo da se ne može zamisliti niti jedan festival ekstremne muzike. U subotu nam dolaze i veterani Ex-Yu metal scene, slovenački Sarcasm, zadarski predstavnici hrvatske metal scene, Rising Dream, i segedinski doprinos žanru thrash metal, Farcry, koji nastupaju prvi put u Srbiji.

null

U subotu nas očekuju i deathtrash metal spektakl Infest, novosadski black/death metalci, Bane, brutalni death metal iz Makedonije , Formless Terror i sastav koji temelji svoj zvuk na nemačkim thrash metal bendovima stare škole, Toxic Trace.

null

Konačno, poslednji dan festivala, podršku već najavljenim Dirty Rotten Imbeciles pružiće novosadske legende, Proleće. U nedelju na Explosive dolaze i legendarni bend ex-YU scene, thrash metal pioniri, Annathema, kao i hrvatska andergraund senzacija, Narednik lobanja i vod smrti. U nedelju nas očekuje i svirka jednog od najbrutalnijih sastava u Srbiji, Nominal Abuse i beogradskog thrash / crossover thrash metal sastava, Nadimac, a njima će se pridružiti i novosadski Concrete Sun, bugarsko thrash metal čudovište, The Outer Limits i šidski Putrid Blood.

null

Provedite 13. po redu Exit festival na najopasnijoj bini Exit festivala. Ekstremna bina za ekstremne ljude, Explosive, i ove godine predstavljaće uporište istinskog andergraunda, brutalnih rifova i svirepih nastupa nekih od najboljih ekstremnih bendova iz čitavog sveta.
Ulaznice za Exit koji će se održati od 12. do 15. jula 2012. su u prodaji. Više informacija o ulaznicama i prodajnim mestima može se pronaći na: www.exitfest.org i www.gigstix.com.

OSTAVI KOMENTAR