Start Stars Hot News! Filmska Pocahontas uhapšena ispred Bele kuće nakon što se vezala i polila...

Filmska Pocahontas uhapšena ispred Bele kuće nakon što se vezala i polila crnom bojom

SHARE

Glumica Q’orianka Kilcher, poznatija po ulozi mlade Pocahontas u filmu “The New World”, uhapšena je nakon što se zavezala za ogradu Bele kuće. 20-godišnja glumica zavezala se za ogradu Bele kuće uz pomoć svoje majke koja ju je zatim celu zalila crnom bojom, što je trebalo simbolizuje prolivanje nafte. Dve su žene protestvovale protiv posete peruanskog predsednika Alana Garcije SAD-u. On navodno želi naftnim kompanijama prodati zemlju koja pripada peruanskim domorocima.

Q’oriankin otac je peruanski Indijanac pa je tom gestom želela upozoriti na položaj u kojem se nalazi domorodački narod u toj južnoameričkoj državi. Policija ih je uhapsila te je Q’orianka zaradila prijavu za narušavanje javnog reda, a njena majka za uništavanje državnog vlasništva.

Američka glumica neobičnog imena delimično je indijanskog porekla, a rođena je u Nemačkoj. Proslavila se ulogom Pocahontas u filmu “Novi svet” iz 2005. godine. U njemu je glumila s Colinom Farrellom i Christianom Baleom te je za svoju izvedbu dobila i nekoliko priznanja. Osim toga, glumila je u filmu Rona Howarda “Kako je Grinch ukrao Božić” te glumila ulogu princeze u filmu “Princeza Kaiulani”.

OSTAVI KOMENTAR