Start Stars Hot News! Facebook mu blokirao korisnički račun zbog reklame za Google+

Facebook mu blokirao korisnički račun zbog reklame za Google+

SHARE

Web developer Michael Lee Johnson odlučio je da u što kraćem roku skupi veliki broj prijatelja na novoj društvenoj mreži Google+ pa je zato na Facebooku kreirao oglas kojim poziva ljude da ga dodaju kao prijatelja.

Oglas je bio sledećeg sadržaja: “Dodajte Michaela na Google+: Ukoliko ste jedan od srećnika koji imaju Google+ korisnički račun, dodajte Michaela Leeja Johnsona. Internet geek, developer aplikacija, tehnološki virtuoz”.

Facebook je sporni oglas izbrisao, a pritom i zabranio Michaelu svako daljnje oglašavanje na Facebooku i suspendovao sve ostale njegove kampanje uz objašnjenje: “Vaš korisnički račun je blokiran. Sve vaše kampanje su stopirane i neće ponovo biti pokrenute ni pod kojim uslovima. Generalno, blokiramo račun ukoliko previše oglasa povezanih s njim krši Pravila korišćenja ili Uputstva za oglašavanje.”

Nakon toga je Michael odlučio da izbriše svoj profil na Facebooku i potpuno pređe na Google+, gde je dosad prikupio gotovo 1,500 prijatelja. “Najbolja stvar koju sam ikad napravio je brisanje mog Facebook profila (Sad imam više vremena za korišćenje Google+)”, napisao je Michael.

OSTAVI KOMENTAR