Start Stars Hot News! Energija Rihanne oduševila vatrene Brazilce na Rock in Rio festivalu

Energija Rihanne oduševila vatrene Brazilce na Rock in Rio festivalu

SHARE

Veliki festival Rock in Rio počeo je ovog vikenda u blizini Rio De Žaneira nastupom svetskih zvezda. Pozornicom su zavladali Rihanna, Katy Perry, Bebel Gilberto, Eminem i drugi, a najavljeni su još brojni slavni muzičari koji će zabavljati Brazilce i njihove goste tokom sedmodnevnog festivala.

Tako će se na pozornicu popeti i Shakira, Elton John, Stevie Wonder, Red Hot Chili Peppers, Metallica, Guns ‘n’ Roses, Coldplay i brojni drugi. Festival se nakon deset godina seljakanja po Evropi vratio u Brazil pa se očekuje da će ga posetiti više od 700 hiljada ljudi, koji će u koncertima uživati pod otvorenim nebom.

Rock in Rio je prvi put održan 1985. godine, kada je pala vojna diktatura u Brazilu pa ga je tada posetilo gotovo milion i po ljudi koji su slavili novostečenu slobodu. Tokom godina, na festivalu su nastupala najjača svetska muzička imena kao što su Queen, AC/DC i brojni drugi. “Taj festival predstavlja Brazilu ono što je Woodstock bio za ostatak sveta”, rekla je jedna od organizatorki, Roberta Medina.

[youtube xJgZE6EKlYI]

OSTAVI KOMENTAR