Start Stars Hot News! Eminem: Menjaj stihove ako misliš da nastupiš na festivalu!

Eminem: Menjaj stihove ako misliš da nastupiš na festivalu!

SHARE

00403903_000001

Kontroverzni američki reper prisiljen je da iz svojih pesama izbaci sve stihove homofobičnog sadržaja ukoliko misli da nastupa u Velikoj Britaniji. Naime, Eminem je potvrđen kao headliner londonskog Wireless festivala koji će se održati ovog leta, što bi ujedno trebao da bude njegov prvi nastup u Velikoj Britaniji nakon pet godina.

No, kako bi izbegli proteste udruženja za prava gay populacije, organizatori festivala tražili su od Eminema da izmeni reči nekih od svojih kontroverznih pesama koje su homofobične i samim tim uvredljive po britansku homoseksualnu zajednicu.

”Tražili smo da ne koristi stihove koje ohrabruju ili podstiču nasilje nad gay populacijom. Eminem je slobodan da se izražava se o homoseksualnosti kako želi, dogod se drži podalje od govora mržnje. On ima dosta drugih pesama koje može da izvodi umesto onih koje bi mogle izazvati kontroverze, ali mislim da je i sam Eminem shvatio da pozivanje na mržnju i nasilje u muzici nije prihvatljivo,” izjavio je predstavnik za štampu britanskog udruženja za prava homoseksualaca OutRage!.

OSTAVI KOMENTAR