Start Stars Hot News! Džek ubica divova: Intervju sa Nicolasom Houltom i Eleanor Tomlinson

Džek ubica divova: Intervju sa Nicolasom Houltom i Eleanor Tomlinson

SHARE

null

Film “Džek ubica divova” krenuo je sa prikazivanjem u domaćim bioskopima, a mi smo iskoristili priliku da porazgovaramo sa glavnim zvezdama, Nicolasom Houltom i Eleanor Tomlinson.

Opišite nam princezu Izabelu i Džeka?

Nicolas: Nažalost, drugi često iskorišćavaju Džek-a, čak na početku filma jedan monah će ga prevariti i ukrasti mu konja, pokušavajući da ga zameni za čarobni pasulj. Džek je lakoveran, on misli sve najbolje o monahu, što ga čini pomalo bleskastim. Zbog toga ga je njegov ujak dobro izgrdio, a Džek se osetio beskorisnim. Srećom dobio je šansu da se dokaže, na tom svom putovanju.

Eleanor: Oba lika u filmu su bez roditelja i sami se snalaze i preživljavaju. Moja majka nije živa, a i oba Džekova roditelja su umrla i oni im veoma nedostaju, tako da su njihovi životi puni uznemirenosti i sumnje. Oni žele da učine nešto dobro i da nešto dobro postignu. Roditelji su im pričali priču o Divovima, princezi je majka često čitala o njima, dok je Džeku otac. Ni jedno ni drugo nije imalo lako detinjstvo.

null

U čemu si pronalazila inspiraciju dok si gradila lik?

Eleanor: Ljudi kao što je Sigurni Viver su za mene najbolja inspiracija. Mislim da je ona veoma jaka žena i želela sam to da postignem. Ja sam prilično impulsivna. Nisam htela da moj lik bude obična princeza koja se stalno češlja i koja je uvek lepa. Čak sam razgovarala i sa kostimografom Džoanom Džonston o Izabelinom kostimu, pogotovo vezano za scene kada ona beži. Želela sam da to bude dečački kostim, pocepan, nešto poput dronjka, ali još uvek u skladu sa bajkom, što je ona rado prihvatila. Nisam želela da budem potpuno nežna, kao što su sve princeze.

Kako je izgledalo raditi Motion capture i sa Grin skrinom?

Nicolas: Nešto je drugačiji način glume. Rad sa zelenim platnom i tom vrstom snimanja podrazumeva veliko poverenje u druge ljude, oni ti govore i objašnjavaju šta će biti iza svega toga, tako da možete to sve da povežete i zamislite i ne izgledate sebi glupo kada konačno pogledate ekran. A što se tiče motion capture, mislim da je to fenomenalna stvar gledati kako Bil Najtu daje suptilni performans i onda ga vidite transformisanog u liku Diva. Videti to je zaista spektakularno.

null

Kako po vam sada izgleda film?

Eleanor: Oh, kao najluđa vožnja. Još od prvog dana, svaki segmend filma mi je zadivljujući. A kada sam videla konačnu verziju, nisam mogla da poverujem da sam to ja. Stalno sam mislila “čoveče, stvarno sam uspela. Tako je dobro!”. I kada sam videla sve te specijalne efekte, povezane sa dobrom glumom i našim kolegijalnim odnosima, znala sam da je to poseban film. I zaista sam uživala.

Nicolas: Nikada niste sigurni kako će stvari da izgledaju, dok ste još uvek na setu. Nekada pravite film na najbolji mogući način, ali to se ne prepoznaje na ekranu. Ali ovaj, mislim da je pun pogodak. Ovo je jedna zabavna avantura i to smo i postigli praveći ovaj film.

OSTAVI KOMENTAR