Start Stars Hot News! DEMO MASTERS PONOVO U DOMU OMLADINE BEOGRADA!

DEMO MASTERS PONOVO U DOMU OMLADINE BEOGRADA!

SHARE

Demo Masters Logo

Kao prvu i veoma posebnu najavu proslave 50 godina Doma omladine Beograda tokom 2014. godine, od 10. novembra 2013. vraćamo u naš program najpopularnije i najdugovečnije takmičenja neafirmisanih rok grupa u našoj zemlji – Demo Masters, u koprodukcijskoj saradnji sa Vladom Džetom, rodonačelnikom ove manifestacije. Predstavljamo vam mlade muzičare i otkrivamo nove talente!

Nedelja, 10. novembar 2013. u 20:00 / Klub Doma omladine Beograda
Cena ulaznice: 100 dinara

01-Demo-Master

Demo Masters je takmičenje u kojem se ukrštaju glasovi publike i žirija, a tokom trajanja takmičenja, svake večeri ćemo imati priliku da vidimo 6 potpuno novih grupa, od kojih će se 3 kvalifikovati za dalje nastupe. Finale je predviđeno u maju, kad će biti poznati pobednici kojima slede nagrade. Na prvom koncertu, koji je zakazan za nedelju, 10. novembar od 20 časova publici će se predstaviti šest bendova iz Beograda: Došli smo da sviramo (hard-rok, grandž), Kasirke (rok, pank-rok), Enormna blajsna (rok), Dilema (rok), Salvejšn zirou / Salvation zero (aletrnativni metal) i Pomahnitala Pata (hard kor, pank).

Kao specijalni gosti, van takmičarske konkurencije, nastupiće i bluz-rok bend iz Beograda – Bluz mašina. Bend je marta 2013. godine osnovao frontmen Ivan Milenković, zajedno sa Markom Čitakovićem basistom i Nemanjom Tanaskovićem bubnjarem. Bend na nastupima izvodi autorske kompozicije i obrade. (facebook.com/thebluesmachineband / www.bluesmachineband.com) Dom omladine Beograda na projektu Demo Masters sa velikim zadovoljstvom ponovo sarađuje sa Vladom Jankovićem Džetom, jednim od autentičnih heroja naše rok scene i čovekom čiji je entuzijazam tokom decenija hrabrio nebrojene muzičare da se prihvate instrumenata i urade nešto značajno, ili se samo dobro zabave.

Prijave za Demo Masters su još uvek otvorene, pa pozivamo mlade autorske i tribjut bendove i izvođače, svih rok i metal žanrova iz cele Srbije, da se prijave na demo.masters@hotmail.com. U prijavi je potrebno navesti naziv benda, mesto iz kojeg je bend, muzički žanr, kontakt telefon, kao i poslati audio snimak. Ukoliko bend nema audio snimak može poslati i video snimak nastupa uživo, bez obzira da li je sniman profesionalno ili mobilnim telefonom, amaterskom kamerom, fotoaparatom…

Članovi žirija Demo Masters takmičenja biće: Vladimir Janković Džet, predsednik žirija; Olga Kepčija, Radio Beograd 202; Stevan Gojkov, glavni i odgovorni urednik magazina „Bravo“; Galeb Nikačević, predstavnik Doma omladine Beograda; predstavnik portala Tajm Mašin Mjuzik; te gostujući član žirija koji će se menjati iz nedelje u nedelju – 10. novembra to će biti Dadi Stojanović, muzičar.Pored žirija i publike svoje glasove daće i bendovi koji nastupaju. Članovi bendova glasaće po principu 3-2-1 glas(a), ali ne mogu dati glas svom bendu.

Po odluci žirija u drugi krug prolaze dva, a po odluci publike jedan bend po večeri. Po završetku prve faze takmičenja, na osnovu snimaka nastupa bendova uživo, žiri će odabrati određeni broj bendova koji će dobiti novu šansu u baražu, za prolazak u drugi krug takmičenja.
Pobednici Demo Masters takmičenja, između ostalih nagrada, dobiće i ekskluzivnu priliku da sledećeg leta nastupe na Platou Milana Mladenovića, u okviru programa „Koncerti na zidiću“ Doma omladine Beograda. Takođe, medijski prijatelji ovog takmičenja – BRAVO magazin, Radio Beograd 202, dnevne novine 24 Sata, pobednicima će obezbediti adekvatnu medijsku promociju.

Dođite na DEMO MASTERS 10. i 17. novembra od 20č u Dom omladine Beograda i glasajte za svoje favorite – pošaljite omiljene bendove u veliko finale zakazano za maj 2014. godine!

OSTAVI KOMENTAR