Start Stars Hot News! DEMO MASTERS – DRUGI KONCERT 17. NOVEMBRA!

DEMO MASTERS – DRUGI KONCERT 17. NOVEMBRA!

SHARE

demo 2

Na prvom Demo masters koncertu, održanom 10. novembra u Domu omladine Beograda, dalje su po glasovima žirija prošli bendovi Salvation zero i Enormna blajsna, dok je publika najveći broj glasova dala bendu Kasirke i poslala ih u sledeći krug takmičenja.

Na drugom koncertu, koji je zakazan za nedelju, 17. novembar od 20 časova publici će se predstaviti šest novih bendova: Sinnermen (alternative/southern style metal) iz Arilja, Yox (hard kor/ metal) iz Valjeva, kao i četiri benda iz Beograda – Gorki greh (hard rok), Orest (metal), Vrane kamene (rok), Zvučni zid (rok).

Kao specijalni gosti, van takmičarske konkurencije, nastupiće i hard-rok bend iz Beograda – Ikarus. Nastali su pre pet godina, kao hard i hevi tribjut. Postava se vremenom menjala, a okosnicu čine Bojan Antonijević (bubanj), Nemanja Kljajević (bas) i Nemanja Subotić (ritam gitara). Dolaskom iskusnog gitariste i autora pesama Milana Budečevića, bend kreće sa ozbiljnijim radom, češćim svirkama i promenom ka hard roku, a ustaljuje se i ime Ikarus. U oktobru 2009. u bend dolazi energična pevačica Sanja Radović i stvari kreću još ozbiljnije i brže. Ređaju se svirke po beogradskim klubovima (Atom, SKC, Danguba, Ciklon, Resava, Blu Mun, Akademija…) i učešća na raznim takmičenjima (Demo Masters, Betl Fest, Svi putevi vode u Livingrum..), kao i saradnja sa Urošem Subotićem, čije pesme sada predstavljaju pola autorskog repertoara. U maju 2010. Ikarus osvaja prvo mesto na takmičenju bendova “Svi putevi vode u livingrum” i dobija nagradno snimanje pesme (pesma Crni sneg). Bend je privržen rokenrolu, live svirkama i atmosferi koju na njima pravi. Pripremaju prvi album.

Prijave za Demo Masters su još uvek otvorene, pa pozivamo mlade autorske i tribjut bendove i izvođače, svih rok i metal žanrova iz cele Srbije, da se prijave na demo.masters@hotmail.com. U prijavi je potrebno navesti naziv benda, mesto iz kojeg je bend, muzički žanr, kontakt telefon, kao i poslati audio snimak. Ukoliko bend nema audio snimak može poslati i video snimak nastupa uživo, bez obzira da li je sniman profesionalno ili mobilnim telefonom, amaterskom kamerom, fotoaparatom…

Članovi žirija Demo Masters takmičenja biće: Vladimir Janković Džet, predsednik žirija; Olga Kepčija, Radio Beograd 202; Stevan Gojkov, glavni i odgovorni urednik magazina „Bravo“; Galeb Nikačević, predstavnik Doma omladine Beograda; predstavnik portala Tajm Mašin Mjuzik; te gostujući član žirija koji će se menjati iz nedelje u nedelju – 17. novembra to će biti Milena Branković, iz grupe Triger.

Pored žirija i publike svoje glasove daće i bendovi koji nastupaju. Članovi bendova glasaće po principu 3-2-1 glas(a), ali ne mogu dati glas svom bendu.

Po odluci žirija, u drugi krug prolaze dva, a po odluci publike jedan bend po večeri. Po završetku prve faze takmičenja, na osnovu snimaka nastupa bendova uživo, žiri će odabrati određeni broj bendova koji će dobiti novu šansu u baražu, za prolazak u drugi krug takmičenja.

Pobednici Demo Masters takmičenja, između ostalih nagrada, dobiće i ekskluzivnu priliku da sledećeg leta nastupe na Platou Milana Mladenovića, u okviru programa „Koncerti na zidiću“ Doma omladine Beograda. Takođe, medijski prijatelji ovog takmičenja – BRAVO magazin, Radio Beograd 202, dnevne novine 24 Sata, pobednicima će obezbediti adekvatnu medijsku promociju.

Dođite na DEMO MASTERS u Dom omladine Beograda i glasajte za svoje favorite – pošaljite omiljene bendove u veliko finale zakazano za maj 2014. godine!

OSTAVI KOMENTAR