Start Stars Hot News! Dave Grohl želeo da ode iz Nirvane 1993. godine: “Bilo mi je...

Dave Grohl želeo da ode iz Nirvane 1993. godine: “Bilo mi je dosta Kurtovih priča da loše sviram”

SHARE

Prema jednoj biografiji koja bi uskoro trebala da bude objavljena, a napisao ju je Paul Brannigan, Dave Grohl hteo je da napusti Nirvanu još 1993. godine. Do njegovog odlaska iz kultnog grandž benda je gotovo došlo zbog toga što mu se nisu svidele kritike na račun njegovog sviranja, a uputio ih Kurt Cobain.

Naime, Grohl je čuo Cobaina na letu u avionu za Los Anđeles kako se izruguje njegovom sviranju bubnjeva pa je odlučio da napusti bend. “Kurt je tada već bio u lošem stanju. Dosta mi je bilo da slušam kako priča o mom lošem sviranju”, priznao je i sam Grohl u biografiji “This Is Call: The Life and Times of Dave Grohl”. Nakon što mu je i Krist Novoselic rekao kako Kurt želi da svira poput Dana Petersa iz grupe Mudhoney, Grohl je potpuno poludeo i rekao menadžeru da želi da ode.

Tada se bend podelio na dva dela, a još neko vreme su svirali zajedno iako javnost nije ni znala da se Nirvana praktično raspala. S jedne strane bili su Novoselic i Grohl, a s druge Kurt i supruga Courtney Love. Kurt je u aprilu 1994. godine pronađen mrtav, a nakon njegove smrti Nirvana je dobila status nedostižne grandž grupe.

OSTAVI KOMENTAR