515
Coca Cola odustala od belih limenki, svi su mislili da je u...

Coca Cola odustala od belih limenki, svi su mislili da je u pitanju novi ukus

515
SHARE

Svega mesec dana nakon što je Coca Cola na tržište pustila praznične bele limenke s popularnim napitkom, u kompaniji su se odlučili na novi, standardno crveni praznični dizajn. Nove praznične limenke, ovog puta crvene boje, na tržište će biti puštene iduće nedelje. Na ovakvo odustajanje od prve verzije dizajna odlučili su se zbog zbunjenih i nezadovoljnih kupaca.

Naime, iako Coca Cola redovno u prodaju povodom praznika pušta specijalno dizajnirane limenke, ove su se godine po prvi put standardno crvenu limenku odlučili da zamene belom, i to u svrhu promovisanja zajedničke kampanje za zaštitu polarnih medveda, koju su pokrenuli u saradnji sa Svetskom organizacijom za zaštitu životinja (WWF).

Kupci su počeli da se žale da ih zbunjuje sličnost standardne Coca Cole sa srebrnim limenkama dijet varijante, a neki su otišli i toliko daleko da su zaključili kako “Coca Cola u belim limenkama ima drugačiji ukus”. Ova zavrzlama dokazuje koliko je kupcima zapravo bitan dizajn i koliko se vole držati dobro poznatog i “klasike” i nisu otvoreni za promene.

4 KOMENTARA

  1. u pitanju je marketing.Treba da se zadovolje kupci i da se pobedi konkurencija( u ovom slucaju Pepsi),zbog toga kreiraju nove dizajne za brend.

  2. Meni je Coca-Cola fuj, i mnogo je nezdrava, ali je bas lepo sto hoce da spase polarne medvede…ali ljudi su glupi i izbirljivi! Ne shvataju da je to isto sranje-drugo pakovanje!!! :P

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.