Start Stars Hot News! Čisto moja koža te vodi u bezbrižnu mladost

Čisto moja koža te vodi u bezbrižnu mladost

SHARE

lice

Da li si znao/la da se čak 76 % tinejdžera susreće s nepravilnostima na svojoj koži? Ako si i ti među onima kojima je majka priroda dala problematičnu kožu, raduje nas što ti možemo javiti da je tvojim problemima istekao rok trajanja.

Pubertet je prirodni period odrastanja koji nam neretko donosi neželjene posledice. Jedna od najčešćih je sigurno problematična koža koju izbegne tek šačica mladih srećnika, a za ostale se može pretvoriti u pravu noćnu moru koja se ne završava tek tako.

Nova internet stranica Čisto moja koža pomoću korisnih saveta dermatologa pomoći će ti da se rešiš nepravilnosti na koži, a ponudiće ti i zanimljiva uputstva za svakodnevnu negu tvoje kože. Stečena znanja će ti podići samopouzdanje i neće više biti sumnje da je tvoja lepa koža kriva za sve opčinjene poglede koje će ti upućivati prolaznici.

lice2

Učlani se u Klub Čisto moja koža i osvoji privlačnu nagradu!

Ako ti nepravilnosti na koži otežavaju život, obavezno se uključi u Klub ČISTO MOJA KOŽA. Ovde možeš da pročitaš stručne savete za negu problematične kože, opšte informacije o izvoru akni kao i pravilne korake za uspešno savladavanje problema. Pored toga, svaku tvoju aktivnost nagrađujemo! Postani član kluba i skupljaj bodove koji donose privlačne nagrade.

Saveti dermatologa

Odstranjivanje nepravilnosti na koži je proces. Pored svakodnevne nege, moramo da poštujemo navike koje su veoma jednostavne, ali na njih često zaboravimo.

Temeljno perite kožu
Najpre temeljno operi kožu ujutro i uveče, pri tome upotrebljavaj nežan proizvod za čišćenje koji je posebno napravljen za masnu kožu. Taj prvi korak je od ključnog značaja za osiguravanje efikasnosti lečenja. Pranje odstranjuje sebum i temeljno čisti kožu. Pri tome je najbolji izbor sredstvo za čišćenje koje ne sadrži sapun i ima neutralan pH, tako da ne nadražuje kožu i ne pogoršava akne.
Nemojte istiskivati bubuljice
Verovatno ćeš dobiti želju da učiniš upravo to, pogotovo ako dobiješ bubuljice na licu. Međutim, kod istiskanja bubuljica postoji rizik da na koži ostanu trajni ožiljci. Kada se na koži pojave bubuljice, najbolje je upotrebiti lokalno lečenje koje ubrzava upijanje. Bubuljice možeš i da prekriješ pomoću hipoalergenog korektora u stiku.
Upotrebljavajte odgovarajuće proizvode
Uvek upotrebljavaj samo nekomedogene proizvode za negu i čišćenje kože i šminke, čime ćeš sprečiti rizik začepljenje pora. Zato se preporučuje da uvek biraš isključivo proizvode koji su posebno napravljeni za masnu kožu i time primereni za tvoj tip kože.

OSTAVI KOMENTAR