Start Stars Hot News! Ćao, nema više – R.E.M. prestaje s radom

Ćao, nema više – R.E.M. prestaje s radom

SHARE

Veterani rok muzike, R.E.M. na svojoj zvaničnoj stranici objavili su kako su odlučili da se raziđu nakon 30 godina zajedničkog stvaranja.

“Jednom je mudar čovek rekao kako je veština posećivanja zabavi u tome da znaš kad treba otići. Mi smo sa svojom grupom napravili nešto neverovatno i sada ćemo otići. Nadam se da će naši fanovi shvatiti da to nije bila laka odluka, ali sve stvari moraju da se završe i mi to želimo da učinimo na pravi način, na naš način”, izjavio je Michael Stipe.

[youtube 8FNfB6WfwM4]

R.E.M. je osnovan 1980. godine u originalnoj postavi s Michaelom Stipeom, Mikeom Millsom, Peterom Buckom i Billom Berryjem koji ne svira s bendom od 1997. godine.

[youtube ijZRCIrTgQc]

Prvi album izdali su 1982. godine “Chronic Town”, a nakon toga izdali su još 15 albuma: “Murmur”, “Reckonig”, “Fables of Reconstruction”, “Life’s Rich Pageant”, “Document”, “Green”, “Out of Time”, “Automatic For The People”, “Monster”, “New Adventures In Hi-Fi”, “Up”, “Reveal”, “Around the Sun”, “Accelerate” i poslednji, “Collapse Into Now” koji je izašao ove godine. Imate li svoju omiljenu pesmu ovog benda?

OSTAVI KOMENTAR