Start Stars Hot News! Bezobrazno bogat: konačno se zna koliko je “težak” Roman Abramovič

Bezobrazno bogat: konačno se zna koliko je “težak” Roman Abramovič

SHARE

Vlasnik fudbalskog kluba Chelsea Roman Abramovič poseduje bogatstvo od oko 11 milijardi funti. Ruski bogataš morao je da prijavi svoju imovinu jer se kandidovao za mesto u lokalnom parlamentu u ruskoj pokrajini Čukotki na dalekom istoku zemlje.

Abramovič poseduje čak 16 kuća, 22 bankovna računa i sedam automobila i vlasnik je šest firmi. Neki od njegovih domova su gradska kuća u londonskom Knightsbridgeu sa sedam apartmana, dvorac Chateau de Croe vredan 30 miliona funti pa imanje na St. Bartsu vredno 56 miliona funti. Ranč u Koloradu sa 11 spavaćih soba platio je 25 miliona.

Abramovič poseduje i pravu flotu privatnih jahti i aviona, koje nije morao da navede u prijavi. Njegov Boeing 767-300 najskuplji je privatni avion u Rusiji, a Abramovič poseduje još tri slične letelice. Njegova jahta Eclipse koštala je 600 miliona dolara, jahtu Pelorus je platio 100, a za najmanju, koja se zove Seattle odvojio je tek “sitnicu” od 13 miliona funti. Abramović kaže kako je rado prijavio svoju imovinu kako “ne bi bilo nikakvih nesporazuma”.

OSTAVI KOMENTAR