Start Stars Hot News! Beyonce zvezda MTV EMA nagrada!!!

Beyonce zvezda MTV EMA nagrada!!!

SHARE

Beyonce Knowles

U spektakularnom showu u berlinskoj dvorani O2 World sinoć su dodeljene MTV-jeve evropske muzičke nagrade EMA (Europe Music Awards). Zvezda večeri bila je Beyonce koja je osvojila nagrade za najbolji video (za pesmu Single Ladies), najboljeg ženskog izvođača i najbolju pesmu (Halo).

Najboljom grupom proglašena je Nemačka teen atrakcija Tokio Hotel. Iako je bila nominovana u pet kategorija Lady Gaga osvojila je samo jednu nagradu – za najboljeg novog izvođača. Eminem je dobitnik nagrade za najboljeg muškog izvođača, a maNga za najboljeg evropskog izvođača.

Najuspešnijom je proglašena Pixie Lott. Nagrade za alternativnu glazbu dobli su Placebo, za rock – Green Day, a za urbanu muziku Jay-Z. Linkin Park nagrađen je za najbolju ‘stage’ izvedbu, a za nastup uživo – U2.

Hrvatska grupa Lollobrigida primila je MTV-jevu regionalnu nagradu Best Adria Act 2009. Takođe je ušla u konkurenciju za najboljeg izvođača Europe. U regionalnoj konkurenciji Lollobrigida je pobedila grupu Dubioza Kolektiv (BiH), Elvisa Deksona (Slovenija), Superhiks (Makedonija) i Darkwood Dub (Srbija).

Program dodele vodila je Katy Perry. Na pozornici su joj se pridružili i Green Day, Leona Lewis, Tokio Hotel, Foo Fighters, Shakira, Backstreet Boys, Jean Reno, Juliette Lewis i Jay Z.

Domaćin digitalne emisije naziva 2009 EMA: All Access bio je član grupe Fall Out Boy, Pete Wentz.

Nastup Beyonce na dodeli pogledaj u delu VIDEO OF THE DAY!

Ovde pogledaj nastup Katy Perry na MTV EMA:

[youtube 7iyvohAV7IE]

OSTAVI KOMENTAR