Start Stars Hot News! Beogradski strogi režim za Gerarda Butlera: Ustajanje u pet, a snimanje već...

Beogradski strogi režim za Gerarda Butlera: Ustajanje u pet, a snimanje već od pola sedam

SHARE

Škotski glumac, koji je u Beograd stigao zbog potreba snimanja svog novog filma, već je u pola sedam ujutro bio na setu.

Slavni je glumac ustao već u pet ujutru, a sat vremena kasnije ispred beogradskog hotela Hayat čekao ga je auto koji ga je odvezao na set snimanja “Koriolana”.
Osim njega, na snimanju u prostoru Stare šećerane i kluba KPGT-a, produkcija je angažovala brojne statiste, a na setu se pojavio i poznati glumac Slavko Šimac koji glumi Tulijevog zamenika. Krug oko kluba KPGT i Stare šećerane čuvali su policajci i bio je zatvoren za sve znatiželjnike i fanove škotskog lepotana, a prema planu snimanja odrađene su masovne scene.

Butler će u Beogradu ostati najverovatnije do kraja nedelje, a osim što snima “Koriolana”, radi na filmu “Untitled Comedy” u kojem glumi s lepom Naomi Watts i priprema projekat “Burns”, film u kojem će igrati slavnog škotskog pjesnika Roberta Burnsa.

Reditelj “Koriolana” Ralph Fiennes zadovoljan je lokacijom snimanja filma. “Srbija i Beograd nam savršeno odgovaraju, kako u finansijskom, tako i u kreativnom smislu. Troškovi snimanja u Srbiji su relativno niski, a imamo i veliku pomoć i podršku od srpskih vlasti. Ipak, puno su nam važnije zanimljive lokacije, a u Beogradu postoji kontrast između austrougarske arhitekture, starog komunističkog stila i neoklasicizma dvadesetog veka”, izjavio je Finnes.

Reditelj dodaje kako su upravo svi ti stilovi stvorili moderan svet koji je istovremeno pun istorije. “Želim da se ljudi zapitaju gde je to snimano. Beograd ima težinu prestolnice. To je moćan grad, uronjen je u vrlo jedinstvenu istoriju i kulturu, ali takođe može predstavljati ceo svet. Upravo je zato Beograd savršena lokacija za suvremenu adaptaciju ovog dela”, smatra Finnes.

OSTAVI KOMENTAR