Start Stars Hot News! Beogradski festival igre – karte u prodaji

Beogradski festival igre – karte u prodaji

SHARE

Najavljujući svoje deveto izdanje, od 28. marta do 12. aprila 2012. godine, Beogradski festival igre predstavlja vrhunske plesne produkcije, autora i izvođača koji u svetu mesecima unapred rasprodaju sale.

Na sceni Sava Centra gledaćemo Nacionalni balet iz Madrida, koji je pre 6 godina oduševio beogradsku publiku, zatim čuveni Holandski plesni teatar sa dve postavke koje po londonskom Tajmsu ” oduzimaju dah svojom tehničkom perfekcijom i vizuelnim efektima” i montrealsku kompaniju La La La Human Steps sa “Novim komadom” koreografa Eduarda Loka, najširoj publici poznatog kao najbliskijeg saradnika Dejvida Bouvija.

U Madlenianum stižu francuska baletska diva i po mnogima najbolja balerina današnjice Silvi Gilem, i njen partner i koreograf Rasel Malifant, sa naslovom PUSH, ovenčanim nagradom Lorens Olivije, zatim frankfurtska trupa Kidd Pivot sa predstavom “Tamne materije” koju potpisuje jedna od najzanimljivijih savremenih koreografkinja Kristal Pajt, dobitnica najviših plesnih i pozorišnih priznanja u 2011. u SAD, kao i bubnjar i koreograf Hofeš Šehter sa njegovom “Političkom majkom”, svojevrsnom sinergijom najboljih perkusionista i igrača na sceni.

U Narodnom pozorištu u Beogradu, ali i u Novom Sadu i Zrenjaninu gostuje američka plesna kompanija Džejkobi i Pronk sa koreografijama koje između ostalih potpisuju Mauro Bigonceti, Icik Galili i Aleksander Ekman, dok u Atelje 212 stiže Emanuel Gat, miljenik beogradske publike, sa novom predstavom koja je premijerno izvedena i bila najbolja na Bijenalu igre u Veneciji, protekle jeseni. Na najstarijoj festivalskoj adresi, u Beogradskom dramskom pozorištu gledamo austrijsku trupu “Liquid Loft” koja donosi plesnu studiju o društvenim mrežama, ali i izraelsku trupu Josija Berga, koja se predstavlja po prvi put i to sa dva celovečernja naslova “Izgubljena životinja” i “4 muškarca, Alisa, Bah i jelen”, iza kojih se krije dobra igra i odličan “montipajtonovski” humor.

Festival pomažu Ministarstvo kulture Republike Srbije, Grad Beograd, ambasade i kulturni centri, kao i sponzori poput kompanija Vip mobile, Bambi Banat, Merkur osiguranje, Societe General banka, Grand Casino Beograd, Super Vero, Lasta, Hyatt Regency i mnogi drugi. Karte za sve festivalske predstave su u prodaji.

www.BelgradeDanceFestival.com

OSTAVI KOMENTAR