Start Stars Hot News! Angelina Jolie na udaru kritika: “Prebela je da bi glumila Kleopatru!”

Angelina Jolie na udaru kritika: “Prebela je da bi glumila Kleopatru!”

SHARE

Angelina Jolie, koju mnogi smatraju jednom od najlepših glumica na svetu, našla se na udaru kritika nakon što je objavljeno da će upravo njoj pripasti uloga egipatske vladarice Kleopatre u novom filmu producenta Scotta Rudina. Rudin, podsjetimo, planira snimiti biografski film o Kleopatri, temeljen na knjizi Stacy Schiff “Cleopatra: A Life”, koja je o Angelini kazala: “Fizički je ona savršena”.

No, oni koji su prvi počeli negodovati oko izbora Angeline za glavnu glumicu, većinom su pripadnici afroameričke zajednice, koji smatraju: “Angelina Jolie je prebela da bi glumila Kleopatru”. “Nije bitno koliko su usne Angeline Jolie pune, koliko je afričke dece usvojila i koliko će joj osunčati ten za potrebe snimanja filma. Uloga je jednostavno trebala pripasti crnkinji. Šta je sledeće? Priča o životu Sojourner Truth (bivša robinja, američka abolicionistkinja i borac za prava žena, op.a.) u kojoj će glavnu ulogu dobiti Betty White?”, samo je jedan od komentara nezadovoljnih.

I stručnjaci smatraju kako lepa Angelina nije istorijski gledano najbolji izbor za ulogu Kleopatre. Za početak je, kako navode, previsoka, prelepa i premršava u odnosu na egipatsku vladaricu čiji su izgled procenili na osnovu arheoloških nalaza. “Na žaljenje svih, što više proučavamo Kleopatrin izgled, to smo sve više sigurni da priče o njenom navodno prekrasnom izgledu, ne drže vodu”, slikovito je pojasnila kustosica londonskog British Museuma.

OSTAVI KOMENTAR